3 body pojistil borec na konec, aneb Jarmila překopne půlku hřiště!

19.10.2015 11:42

Do zápasu s Branickými mladíky jsme museli udělat oproti zápasu v Chabrech pár změn. Ondra má problémy zády, která ho nepustila ani na lavičku, a Bejblík si prostě o základ řekl svým výkonem. O soupeři jsme věděli dostatek k tomu, abychom nastoupili řádně připraveni na jednoho z nejdynamičtějších soupeřů v naší skupině. Úkol zněl jednoduše, běhat, běhat a zase běhat.

Již při rozcvičce bylo jasné, že se v béčku Braníku lehce promíchala sestava v porovnání s loňskou sezónou, což jim ale vůbec neubralo na kvalitě, o čemž jsme se přesvědčili během následujících 90-ti minutách.

Zápas začal ve velmi svižném tempu a víceméně si ho udržel po celou dobu. Hosté předváděli kombinační hru v rychlosti, které jsme se naštěstí dokázali přizpůsobit. Naše snaha o pressing a aktivní obranu vcelku fungovala a žádné velké šance hostů nepřicházely. My čekali na svoji šanci, ale vyjma pár přímáků nebo rohů jsme si „loženku“ nevypracovali. Ačkoliv diváci viděli pohledný první poločas, bylo to bez branek.

O přestávce jsme si ujasnili pár nepřesností, především v obranné hře a šli s odhodláním minimálně udržet nulu. Hosté pokračovali v aktivní hře a my se soustředili na obrannou hru a protiútoky. V jednom z nich vyhrál Bejblík souboj s obráncem, ale svoji šanci promarnil a ani nezakončil. Jenže světe div se, nespadl, nerozhazoval rukama, ale pokračoval v napadání!!! Vypíchnul balón překvapenému obránci tak šikovně, že se z ničeho nic Hrabátko ocitl na penaltě zcela osamocen a možná právě proto nedokázal zakončit tutovku tutovek, a nechal vyniknout hostujícího gólmana a následoval rohový kop. Hosté zřejmě ukojeni faktem, že přečkali tuto loženku, nechali volného Máru na první tyči, a ten toho dokázal náležitě využít a uklidil míč na zadní tyč. 1:0 65. minuta. Hosté se dále snažili o srovnání kombinační hrou, ale dnes jsme podali defenzivně zřejmě výkon podzimu, neboť se hosté za celý zápas nedostali do přímého ohrožení, ačkoliv tam pár závarů bylo leč bez efektu. Zato efektní a zároveň efektivní byl Jarmilák, který v 83. minutě převedl věc nevídanou. Z útoku hostů, který se nemilosrdně rozbil o defenzivní hráz ČZU, přebral balón na naší polovině a k překvapení všech vyslal 60ti metrovou střelu země vzduch, která doplachtila až za záda překvapeného gólmana hostí. Náš špílmachr tak podtrhnul povedenou neděli, kterou umocnili rudí koně v Příbrami :o)

Závěr: Hosté, ačkoliv měli držení míče tak 70:30 v jejich prospěch, si díky nadstandardnímu výkonu celého týmu neodvezli ani bod, za což patří velká pochvala všem, i těm na lavičce! Dnes to bylo super, ale příště se zase začíná od nuly. Ačkoliv to trenér ještě neví, tak ve Čt se část týmu chystá do Gelsenkirchenu, tak uvidíme, kolik se nás vrátí a jak moc to ovlivní So zápas. Věřme, že jen pozitivně.

Sestava: G: Luky O: Márty (87. Frýďas), Luky, Mára, Peggy Z: Vinšátko, Lumír, Jarmila ©, Domča (88. Lenny) U: Bejblík (75.min Pepa) Hrabátko

Vývoj utkání: 1:0 (65. min); 2:0 (83. min)

Góly ČZU: Mára, Jarmila

SCA