Do jarní sezóny jsme pravou nohou rozhodně nevykročili

30.03.2016 10:14

Po dlouhé zimní přípravě, kdy jsme střídali lepší výkony se slabšími a někteří hráči se nám museli po příchodu do kabiny po dlouhé době znovu představit, protože jsme zapomněli, jak vypadají, jsme zahájili jarní část sezóny domácím mistrovským utkáním s mužstvem Tělovýchovná jednota AVIA Čakovice na Velikonoční pondělí.

Sestava čítala oproti skvělému podzimu několik změn. Zásadní problém nastal v bráně, kdy gólman Luky dal přednost domácí hodovačce před důležitým zápasem, Peggy s Karlosem si válejí šunky v bazénech a u moře v Thajsku, kde se oddávají orgiím s místními „shemaly“, Hrabatko-a-a-Hrabatko-ááááá si v posledním zápase obnovil zlomeninu zánártní kůstky. Naštěstí máme široký kádr a díry v sestavě jsme zdárně zalepili, tedy aspoň jsme si to před zápasem mysleli.

Začátek zápasu byl ze strany hostů z Čakovic velmi opatrný, bohužel toho domácí koně nevyužili a z převahy nedokázali vytěžit nic víc, než neuznaný gól (prý offside) po rozehranné standartní situaci a přerušenou dobře se rozvíjející akci, kdy v době možnosti Jarmily jít sám na gólmana hostů po promáchnutí posledního obránce rozhodčí odpískal „kecy“ jednoho z hostí poblíž kruhu na půlce a daroval domácím sovám velmi výhodný nepřímý kop daleko od branky hostů. Po tomto divném začátku převzali iniciativu hosté a z domácích hráčů se stali diváci pohledných kombinací hostů. Gól visel ve vzduchu a přišel po sérii rohů hostů, kdy domácí neuhlídali náběh a na přední tyči pohodlně zakončil hlavou hostující útočník 0:1. O chvilku později po standartní situaci domácích rozhodčí přehlédl drobné postrčení na ještě drobnějšího Domina od hostujícího útočníka po odvráceném míči z vápna a rázem se hosté řítili na bránu domácích v přečíslení tři na dva, kdy situaci vyřešili prudkou střelou z levé strany vápna na bližší tyč a náhradník v bráně za Lukyho Zis dokázal střelu pouze ztlumit do horního rohu branky 0:2. Hned po rozehrávce domácích se do loženky dostal Bejblík, ale zblízka obstřelil vedle gólmana i hostující branku. Aby domácí vypili kalich hořkosti až do dna, při rohu domácích se samovolně zranil Mára zakopnutím o drn ve vápně a natrhl si zadní stehenní sval „šikula“, do hry se tak dostal znovuobjevený Ondřej. Do šaten jsme odcházeli bohužel s dvoubrankovým mankem a náladou hluboko pod bodem mrazu.

O poločase byl apel ze strany kouče na vyšší nasazení a bojovnost. Došlo také ke dvojímu střídání (Za Jeldu šel do hry Standa a za Lennyho démon Pepa).

Začátek druhé půlky začal opět náporem domácích, ale více než pár náznaků šancí a nastřelené břevno Jarmilou z toho nebylo. S postupem času však opět převzali kontrolu na balonem hosté, kdy se opět k domácím otočila fortuna zády a lehkou střelu – bochan domácí obránce…, tedy brankář pro tento zápas neudržel a nešťastně vyrazil přímo na dobíhajícího hostujícího hráče, který lehčí gól v kariéře určitě ještě nedal 0:3. A to jsme si v kabině říkali, ať dobíháme vyražené balony golmana Zise, leč tento pokyn prošel jedním uchem dovnitř a ještě rychleji druhým ven. Za zmínku stojí ještě dvě následující zajímavé gólovky Bejblíka, který nejdříve na středu vápna nezpracoval, ale aspoň neupadl, zde bych viděl výrazné zlepšení a při sólo nájezdu nedokázal překonat fantasticky chytajícího kapitána v brance hostů, který míč vyrazil na roh. V závěru dostal ještě hostující hráč červenou kartu, mimochodem kartami rozhodčí v tomto zápase rozhodně nešetřil, ale domácí přesilovku nevyužili ani na vstřelení alespoň čestného gólu. Musíme sportovně uznat, že hosté zaslouženě vyhráli a až na začátky obou poločasů, měli v zápase jasně navrch. Na druhou stranu musíme poděkovat Zisovi, že sebral odvahu a stoupl si do soví svatyně a také trenérovi a realizačnímu týmu za mravenčí práci, která zůstane jako vždy neoceněna.

Závěr: Zápas nám vůbec nevyšel a zaslouženě jsme prohráli po hrubých chybách. Je čas se probrat ze zimního spánku a pokusit se o napravení „senzaci“ v příštím kole na hřišti prvního týmu v soutěži Unionu Vršovice.

Sestava: Zis - Jelda (45. Standa), Luky, Mára (40. Ondra), Márty - Vinšátko, Lumír, Jarmila©, Domča - Bejblík (60. Kovy), Lenny (45. Pepa)

Vývoj utkání: 0:1 (20. min); 0:2 (30. min); 0:3 (55. min)

Jarmila