Kdeže loňské sněhy jsou…

14.09.2015 10:24

V druhém domácím zápase jsme přivítali béčko Třeboradic, které na konci loňské sezóny mělo velké problémy sestavit adekvátní jedenáctku, ale dle výsledků z letošní sezóny se oklepali velmi rychle. My potřebujeme body jako sůl, takže cíl byl zcela jasný 3 body.

„Rozcvička“ hostujícího týmu nám vlila potřebnou energii do úvodu utkání a my chtěli na soupeře vlétnout hned od začátku. To se dařilo náramně a odměna přišla záhy. Ve druhé minutě po rohovém kopu Jarmily nikým nehlídaný Harbátko zavěsil hlavou 1:0. Poté jsme měli další šance v podobě centrů ze stran či rohů, ale k naší škodě bez gólového efektu. Dokud jsme drželi balón, měli jsme mírně navrch a hru kontrolovali. Jakmile jsme ale soupeři dovolili kombinaci v záložní řadě, začali nám přitápět pod kotlem. Nakonec půle skončila 1:0.

Apel na poctivou hru a zodpovědný výkon do druhé půle vydržel tak 10 minut. Poté jsme začali ztrácet i ty nejjednodušší balóny a výsledek byl jednoduchý. Hosté, kteří hráli kombinačně dobře, začali mít navrch a výsledkem byla penalta, kterou naštěstí pro nás soupeř v 65. minutě namířil do tyče a dorážející hráč nad. Pak přišla naše největší šance druhé půle, kdy Bejblík vystihl malou domů, udělal kličku vyběhnuvšímu gólmanovi, ale do prázdné brány z úhlu zasunout nedokázal, neboť obránce ve skluzu byl rychlejší. Následná dorážka již neměla gólové parametry. Po další nesmyslné ztrátě na naší polovině se řítil hostující hráč sám na našeho gólmana a střelou pod víko srovnal. 72min. 1:1. Hra se opět srovnala a my hrozili především ze standardek. V jedné z nich Mára netrefil po rohu branku, ačkoliv celá lavička už měla ruce nahoře. Zápas nakonec skončil asi zaslouženou remízou, která toho v naší situaci moc neřeší, ale bod je tam.

 

Závěr: První půle by se dala hodnotit vcelku kladně, ačkoliv chyby tam byly. Druhá půle ovšem byla z jiného soudku a nakonec bod asi bereme. Nyní nás čekají dva těžké zápasy venku ve Kbelích a s Benicemi. Nemáme co ztratit, takže uvidíme, jak se s tím popereme.

 

Vývoj utkání: 1:0 (2min.); 1:1 (72min.) Góly ČZU: Hrabě Ondřej

SCA