Letos naposled za 1

21.11.2016 14:31

Domácí derniéru roku 2016 jsme měli připravenu na neděli 20. listopadu. Za slunečného počasí jsme na těžkém terénu přivítali mladé pušky z Hájů. Hosté dorazili se zajímavou statistikou. Dokázali totiž vytvořit ze svého domácího prostředí nedobytnou tvrz a díky tomu jsou nejúspěšnějším týmem na domácích kolbištích. Zato venku jsou přesně na opačném konci tabulky s 0 body. Nám se do sestavy vrátil Vinšátko a Jarmila, zato nás opět z neznámých důvodů „opustil“ Pepa.

Snad i díky dozvukům ze středeční dokopné, kterou si někteří jedinci dokázali protáhnout až do několikadenní praktické ukázky na téma „co je to alkoholismus?“, jsme nezachytili úvodní čtvrthodinku, v které nám hosté dopřáli povožení na kolotoči zadarmo. Snad i díky extra jízdě navíc se po jednom souboji dokázal uvést jako správný kapitán Peggy, když malou domů poslal tak umně, že to nečekal nikdo, jenom hostující útočník, který tak s permanentkou na další jízdu poděkoval celé obraně k jednomu z nejjednodušších gólů kariéry. 0:1 15 minuta. Snad i díky této facce jsme se pomalu ale jistě začali vracet do zápasu. Zhruba po půlhodině hry přišla série rohů a nejprve Peggy mohl odčinit svoji minelu, ale hlavičku poslal jen do břevna a míč pak hosté uklidili na další roh. Z něj pro změnu prosadil Doly, ale hosté opět odolali. O pár chvil později si Lumír našel přetažený centr a přesnou přihrávkou vyzval Karlose ke srovnání skóre, ale ani on z ideální pozice netrefil zařízení. To se nakonec povedlo Jardovi, který využil Dolyho sklepnutí a tváří v tvář nedal gólmanovi šanci. 1:1 45. minuta.

V poločase jsme si řekli, že musíme pokračovat v dostupování, neboť jakmile necháme mladíky rozběhnout, už je nedohoníme.

A tak jsme je rozběhnout nechali … výsledkem byl permanentní tlak po celý druhý poločas. Navíc se postupně zranil Jarmila a Lumír. My se tak zmohli pouze na nakopávané míče, ale i tak mohl o naší výhře rozhodnout Karlos. Deset minut před koncem si to šinul na brankáře hostů, díky hrubce hostujícího stopera, ale potvrdil svoji pověst robustní tankisty s hodným srdcem. V překladu „zazdil to…“ Bohužel není moc o čem psát. Hosté byli prostě lepší a jen díky Lukymu v brance nakonec skončil zápas remízou.

Závěr:  Hosté sice před zápasem neuhráli na hřištích soupeřů ani bod, ale u nás ho získali po zásluze. Nebo možná dva ztratili. My bod brát musíme a bereme všemi deseti.

Vývoj utkání: 0:1 (15. min.); 1:1 (45. min.);

Hodnocení: Podzim jako na houpačce začal ziskem 4 bodů z prvních dvou zápasů. Leč následovala pětice zápasů, kde jsme plnili roli komparzu. Nakonec jsme zabrali a uzavřeli podzim s 18ti body, což  hodnotíme jako úspěch. Tréninková morálka týmu rozhodně není ideální a několikrát jsme měli i velký kus štěstí, takže je na čem pracovat. Pořád je to však jenom fotbal, proto si užijte tedy svátky, moc nežerte, nové dresy se kupovat nehodlají, a kdybyste se snad někdo rozhodl abstinovat, máte základ jistý :o)