„Mazlík“ to zařídí

10.04.2017 15:01

Před zápasem musel trenér snad poprvé v historii klubu řešit, kdo se již nevejde na lavičku a bude muset tak jít do béčka ke Stáničce pomáhat v bufetu. Nakonec toto nemilé poslání padlo na Karlose a Zdendu a nutno říct, že se toho zhostili na jedničku. Kdybychom prozíravě nevzali o basu víc než obvykle, tak by pivo došlo už o poločase… Hosté tuto množstevní výhodu využít nemohli, za to si na lavičce mohli dopřát komfort prostoru díky dvěma střídajícím hráčům. Zato z naší lavičky bylo slyšet vyprávění na téma: „Já nejsem tlustej, ta lavička je prostě malá“. Zápas provázelo vysloveně letní počasí, delegát, klobásky, dokonce i Lennon se přišel podívat, představení tedy mohlo začít.

Početní handicap hostující lavičky se hned od úvodních minut projevil zcela opačně, než by se dalo čekat. Hosté s několika náctiletými hráči v základu řádně větrali naše kosterní soustavy zcela bez bázně a hany, a tak úvodní pasáž patřila bez překvapení agilním hostům. Po deseti minutách bylo ještě hůř, když si veterán Jarmila v nevinně vyhlížejícím souboji vyhodil rameno a jeho role tak skončila záhy. Hosté však stále hýřili aktivitou a využívali jakéhokoliv zaváhání na rychlé brejky, které jim šly náramně. Po jednom z nich si to řinul sám na Dana v brance hostující útočník, rozhodl se pro kličku, kterou Dan vcelku ustál a vyhnal tak hráče do strany. Odtud se mu sice podařilo zakončit mimo jeho dosah, ale to už se stačil vrátit rychlonohý nebo spíše hru dobře čítající Zis i Malý Márty a nadvakrát tak společně překazili největší šanci prvního poločasu. Naštěstí pro nás postupem času hosté upustili od kombinační hry, snad i oni potřebovali trošku odfrknout, a míče tak začali více létat vzduchem. S těmi jsme si už poradili lépe a hra se jakž takž vyrovnala. My jsme si žádnou loženku ale nevypracovali, pokud jsme se k ohrožení hostující svatyně dostali, buď jsme trefili střed brány, jako Hrabátko, nebo trefili sami sebe jako Doly Hrabátka. První půle tak našim příznivcům moc radosti nepřinesla, ale pivo a klobásy byly, takže hudrovat nemohli :)

Poločasová přestávka byla hlavně o nabrání dechu, neboť teplo bylo samo o sobě a pohyb hostů přidal další polínka pod kotel. Nezbylo než pokračovat v bojovnosti.

Začátek druhé půle se nesl v duchu té první, ale světe div se, byli jsme to my, kdo byl aktivnější. Sice jsme žádnou fotbalovou noblesu nepředváděli, ale už jsme si přeci jenom dokázali vyměnit pár přihrávek a zjistili, že ono to půjde. První šanci jsme měli po rohu, když Dan dokázal přetlačit svého soka a usměrnit balon do protipohybu golmana. K naší smůle pouze do tyče. Následně dokázali předvést hezkou akci Hrabátko s Krešem, když prvně jmenovaný sklepl míč do běhu druhému. Ten nelenil a rychlou kombinaci vyšperkoval ideálním pasem na nabíhajícího Tondu, který se tak vřítil do velkého čtverce a prudkou ranou na zadní tyč nedal gólmanovi šanci. 1:0 50. minuta. Hosté jakoby opařeni o pár minut později dovolili tu samou akci jako přes kopírák, jenže tentokrát vyhrál strážce unionské svatyně Havelka. Poté měl další šanci opět Tonda, když se k němu odrazil míč po souboji Kreše a hostující obrany, ale hosty reflexivním zákrokem opět podržel Havelka. Když hosté přečkali i další zakončení z rohu, které cinklo o tyč, zůstával náš náskok pouze jednobrankový. Vršovičtí postupně začali čím dál více sil vrhat do útoku, ale naštěstí pro nás bez efektu. Okénka v defenzívě se tak logicky otevírala a jedním z nich vklouzl do vršovické obrany Kreš, ale svoji šanci tváří v tvář s brankářem nedokázal proměnit. Přesto lze konstatovat, že územní převahu si vytvořili, ale do jasné gólovky jsme je nepustili a se zbytkem si poradil Dan v brance. Poslední minuty zápasu se tak nesly v duchu, kdo vyskočí výš a kopne dál a v tom jsme fakt dobří :o) Zápas jsme tak dovedli do vítězství 1:0 a můžeme se tak radovat z prvních třech jarních bodů.

Závěr: Zápas byl hodně bojovný, ale férový. Hosté byli mnohem jistější na balónu i kombinačně, ale více šancí jsme si vytvořili my. Kdyby ovšem svoji první, a vlastně jedinou tutovku, proměnili, možná bychom teď gratulovali k bodům soupeři. Na kdyby se ale nehraje, a tak jsme rádi za urvané tři body. Vítězství nám zajistil svoji premiérovou trefou Tondy, kterému gratulujeme, v kase to už máš za pár stovek ;o) Zároveň zřejmě obdrží v řadě již druhou individuální cenu od trenéra za hráče zápasu (pozn. jedná se o osobní dar ze sbírky – šmoulí postavička) a tím si zarezervuje přívlastek mazlík na hooodně dlouho ;o) V dalším kole budeme v rámci akce „Velikonoce 2017“ svezeni zadarmo na kolotoči, takže kdo by chtěl zhlédnout jistě zajímavou podívanou, tak se v So budeme točit v Kolovratech, kterým již zřejmě nic nepřekazí postup do vyšší soutěže. Ale co kdyby…

Vývoj utkání: 1:0 50. min.

Střelci ČZU: mazlík Toník

©SCA