Neskutečná série pokračuje

26.10.2015 15:46

K zápasu s prozatím neznámým soupeřem z Klánovic, jsme jeli oslabeni o pár kousků v porovnání s posledním domácím utkáním. Naštěstí nemusíme řešit loňské trable, neboť na lavičce je dostatek hladových vlčáku, kteří poctivě čekají na každé zaváhání jedenácti vyvolených oveček. Lze tedy bez nadsázky říct, že kdo nechce chodit trénovat, nebude hrát…

Před zápasem jsme se dokázali vcítit do role domácích, neboť není to tak dávno, kdy bychom mohli užít stejný nadpis, ale ve zcela opačném významu.

Prvních čtvrthodinka patřila nám, kdy jsme měli několik dobrých šancí, např. Peggy spálil minimálně dvě gólovky. Poté domácí zjistili, že i nám se hraje pod tlakem špatně a začali nám dupat na paty. Náš tým se začal starat o vše kolem, jenom ne o svůj výkon. Z herní letargie nás vysvobodil Lukyho přímák, kterým rozvlnil síť za nejistým domácím gólmanem. 0-1 29. minuta. Domácí však nesložili zbraně a houževnatým výkonem se hnali za vyrovnáním. To přišlo ke konci poločasu po hezké individuální akci zřejmě nejlepšího hráče domácích s č.15. Ten nejprve poslal Vinšátka na pravém křídle na párek a poté vyslal nebezpečnou střelu, kterou Luky dokázal vyrazit jen před sebe. V malém vápně se nejrychleji zorientoval domácí útočník a srovnání bylo na světě. 41. minuta 1:1.

O přestávce bylo nutné usměrnit energii některých jedinců, neboť body si musíme uhrát, nikoliv ukecat. To se naštěstí podařilo.

V druhém poločase jsme hned od začátku zatlačili domácí, kterým přestávka evidentně ubrala vítr z plachet. Jarmila nejen že dokázal udržet balón na brankové čáře a projít přes domácího obránce, ale i naservírovat centr na Vinšátka, který po Lafatovsku byl tam, kde měl být. 49. minuta 1:2. Než se domácí vzpamatovali, bylo to o dva. To se prosadil Domča, který z levého křídla utáhlou křižnou střelou pod břevno potěšil nejen svého, v tu chvíli pyšně se pýřícího :o), otce v hledišti, ale i nás ostatní. 1:3 52. minuta. Na domácí evidentně padla deka a vyjma jedné střely na konci zápasu se nezmohli ke zkorigování výsledku. Do konce zápasu se nic výjimečného již neudálo a my tak mohli slavit další 3 body do podzimní sbírky.

Závěr: Domácí se předvedli jako tým, kterému nesluší jeden bod v tabulce. Náš výkon zdaleka nebyl tak dobrý jako proti Braníku, ale naštěstí to na body stačilo. Příští domácí zápas s Řepami však stačit nebude, tím si buďme jistí. Takže bodový zisk je supr čupr, ale příště to musí být mnohem lepší.

Sestava: G: Luky O: Márty, Luky, Peggy, Mára (14. Frýďas) Z: Vinšátko, Lumír, Jarmila ©, Domča U: Bejblík (80. Šimi) Hrabátko (88. Jelda)

Vývoj utkání: 0:1 (29. min); 1:1 (41. min), 1:2 (49. min), 1:3 (52. min)

Góly ČZU: Luky, Vinšátko, Domča

SCA