První vlaštovka jara

04.04.2017 11:52

Po velmi špatném výkonu v prvním jarním klání jsme dorazili do Třeboradic, které doma body nerozdávají. V letošní sezóně doma nezvítězili pouze třikrát a pouze jednou šli ze zápasu s prázdnou. My jsme oproti prvnímu klání udělali hned čtyři změny v základní sestavě a doufali v zlepšení.

Začátek zápasu byl opatrný z obou stran až v desáté minutě se Kreš osmělil k prvnímu průniku do domácí obrany, ale křižnou střelou netrefil bránu. Tím dál ráz dalších minut. Domácí jsme drželi dostatečně daleko od naší svatyně a snažili se bojovným výkonem o vytvoření šancí. Hra se odehrávala především mezi vápny a zápasu kralovaly obě obrany, tudíž si fotbalový fanoušek moc nepochutnal. K další individuální akci se nakonec odhodlal opět Kreš, který tváří v tvář obraně uspěl, ale opět netrefil zařízení. Poté to byl opět zase boj o každý metr, v němž jsme měli lehkou převahu. Z urputného koloritu zápasu vybočila akce, kterou započala dobře ubráněná útočná akce domácích, po které se zmocnil balónu ve středu hřiště veterán Jarmila a vyslal Kreše do úniku. Ten dokázal najít přísným centrem na malém vápně nabíhavšího Tondu, ale domácí Chmelíček v brance vytáhl výborný zákrok. Domácí se poté sice dostali k několika střelám ze střední vzdálenosti, ale Krhyho v brance tím vážněji neohrozili. Poločas tak nepřinesl zrovna oslnivý fotbal a tomu odpovídal i stav 0:0.

O přestávce zněly pokyny jednoduše: nepolevit a bojovat.

Pro nás snad až netypicky jsme pokyny vcelku plnili a ráz zápasu se výrazně neměnil. Změna však přišla zhruba po deseti minutách a to díky vynucenému střídání Kreše. V tu chvíli naše útočná aktivita hodně ochabla a třeboradičtí přebrali otěže zápasu. V defenzívě vládnul domácí matador Jehlička, který nedával ve vzdušných soubojích našim hroťákům příliš šancí, a domácí postupnou kombinací po křídlech začali provětrávat naše obranné valy. Naše hra se tak zákonitě zaměřila na defenzívu a neinkasovat. Ačkoliv měli domácí více ze hry, tutovku si nevypracovali, a když jsme ustáli i několik standardek, dosáhli jsme nuly vzadu. Mohlo však být ještě veseleji, když v nastavení po chybě domácí obrany pelášil Tonda z půlky vstříc samotnému gólmanovi, ale svůj první gól v našich barvách nevsítil. Domácí obránci totiž nakonec dokázali jeho pokus tečovat na roh. Zápas tak dospěl do bezbrankové remízy 0:0.

Závěr: Tentokrát již je co hodnotit. Výkon už měl alespoň nějaké parametry a remíza je spravedlivá. První půli jsme byli mírně lepší my, v druhé nás přehráli domácí - sice výrazněji, ale bez loženky. Příští kolo máme doma béčko Unionu, kde jsme předvedli asi nejhorší výkon podzimu, tak snad se nebude opakovat.

Vývoj utkání: 0:0

Střelci ČZU: samý kopyta, takže nic…

©SCA