První zápas a je po progresu

27.03.2017 10:35

Po úspěšné generálce, kdy jsme dokázali porazit silnou rezervu Střešovic, jsme doma přivítali Čakovice. Soupeř, proti kterému jsme prozatím dokázali získat ze tří klání pouze jeden bod, tudíž podcenění nepřipadalo v úvahu. Před zápasem jsme jako tradičně počítali nepřítomné. Mezi ně se postupně zařadili Zis, Lumír a nakonec i Mára. Takže sestava se měnila doslova za pět minut dvanáct.

Do zápasu jsme vstoupili mírně lépe než hosté, ale dlouho jsme si žádnou pořádnou šanci nevytvořili. Úroveň zápasu odpovídala typickému prvnímu kolu, takže si diváci, kterých na naše poměry dorazilo docela dost, moc fotbalové krásy neužili. Jediné vzrušení, které je mohlo vyvést z opalování se, byly dvě šance, které jsme si připravili díky několika přihrávkám z první. Bohužel vždy kousek k samotnému zakončení chyběl. Hosté v první půlce hrozili pouze střelami ze střední vzdálenosti a s těmi si Krhy v brance bezpečně poradil. To se zřejmě nelíbilo novicovi Marošovi, který vymyslel malou domu tak umně, že první u míče byl hostující útočník a lobem překonal vyběhnuvšího Krhyho. Štěstí ale nakonec stálo při nás, když Malý Márty dokázal tento požár jen tak tak uhasit a vykopnul míč z brankové čáry včas. Hosté samozřejmě protestovali, ale sudímu se hodinky s nápisem „GOAL“ nerozvibrovaly, a tak hra pokračovala dále. První půle branku nepřinesla, proto se šlo do kabin za stavu 0:0.

O přestávce došlo k povzbuzení mančaftu, podnícení k neustále aktivitě a nutnosti přidání několika polínek pod kotel, neboť pohyb nebyl zrovna ideální.

Bohužel důvěra k plnění našich poločasových předsevzetí je velmi blízce podobná tomu, jako když se vám vrátí přítelkyně z páteční párty domů až v neděli a tvrdí, že se nic nestalo… V tomto duchu jsme úspěšně vstoupili do druhé poloviny. Nejprve Vinšátko podběhl balón na polovině hřiště a hosté toho využili k postupné akci. Tu zakončili z velkého vápna prudkou střelou na zadní tyč, za kterou se Krhy mohl pouze ohlédnout. K našemu potěšení se ale mezi tři tyče nevešla. Poté jsme měli tutovku i my. Po dlouhém balónu dostal do sóla Doly, ale nechal vyniknout soupeře v brance a byl z toho pouze roh. Dle pravidla „Nedáš? Dostaneš!“ uhodilo na druhé straně. Z nevinně vypadajícího autu do velkého čtverce dokázali hosté vytěžit úvodní branku. Nejprve vyhráli vzdušný souboj, díky kterému se míč dostal na hranici malého vápna, a tam místo upálení míče nohou Malý Márty podivně zahrál míč hlavou. Později jsme zjistili, že příčinou bylo podklouznutí. Míč se však dostal přesně na nohu hostujícímu útočníkovi, který v osamocené pozici na malém vápně prudkou střelou nedal Krhymu šanci. 0:1 62. minuta. Snažili jsme se o rychlou odpověď a ta mohla přijít záhy. Ondra poslal prudký centr do vápna, kde ho nejprve Peggy tečoval hlavou a na zadní tyčce zakončoval Tony. K naší smůle však přímo do rukou hostujícího gólmana, který tak naši další tutovku zpacifikoval. Naše šance na vyrovnání se ještě zvýšily díky nedisciplinovanosti hostů, kteří od 69. minuty hráli o deseti. Paradoxně toto oslabení ublížilo více nám. Sice jsme měli územní převahu, ale nic velkého jsme nevymysleli. Hosté zalezli do pevného obranného bloku a poctivě bránili nejtěsnější vedení. My jsme zbrkle nakopávali míče dopředu a hledali z každé pozice na hřišti finální přihrávku. Nedokázali jsme tak zakombinovat, roztáhnout hru či cokoliv vymyslet. S přibývajícím časem se nervozita lepila na naše kopačky čím dál více a bylo jasné, že to dnes nevyjde. Punc jistoty dostal tento fakt v předposlední minutě, když jsme při vabank obdrželi druhou branku a bylo vymalováno.

Závěr: Hodnocení tak není těžké. Od nás podprůměrný výkon a hosté prostě chtěli vyhrát víc. Nezbývá než jim sportovně pogratulovat a hledět před sebe a na sebe především. Příští kolo jedem do Třeboradic, kde to je vždycky „slušnej fičák“ a pokud k tomu přistoupíme stejně, tak budeme mít Velikonoční nadílku v předstihu zaručenou.

Vývoj utkání: 0:1 (62. min.), 0:2 (89. min.)

©SCA