Report: PSK Olymp Praha - ČZU 1:5

27.10.2012 16:40

 

Na hřiště tradičního soupeře z Olympu přijelo minulou neděli mužstvo ČZU Praha. Pojďme se podívat, jak probíhalo utkání, které bylo ovlivněno silnou inverzí a obrovskou mlhou.
Od úvodního výkopu se naši hráči tlačili dopředu, ale skvělá produktivita, kterou prokázali v minulém zápase na domácím trávníku, se v mlze věhlasného stadionu Na Markétě jakoby rozplynula. Přes zjevnou převahu se zemědělcům ani z nejvyloženějších šancí nepodařilo vstřelit úvodní branku.

Když už se schylovalo k poločasové remíze, napřáhl ze standartní situace Turek, a otevřel tak skóre zápasu. Setřásl nervozitu, která se Sovám lepila na kopačky a přivedl hosty do šaten s jednobrankovým náskokem.

Druhý poločas prakticky rozhodl svižný nástup borců ve žlutých dresech. Po chybě v domácí rozehrávce se hned v úvodu druhého dějství trefil náš útočník Hrabě a bylo prakticky po zápase. Mužstvo Zemědělské univerzity začalo předvádět kombinační fotbal, na který jednoduše tým Olympu neměl žádnou odpověď. Gólostroj ČZU se nakonec zastavil na čísle 5. Jedinou černou kaňkou v zápase tak nakonec, stejně jako minulý týden, byla jedna inkasovaná branka po centru z levé strany, při které neuhlídal hostující obránce nabíhajícího soupeře, který už se trefoval prakticky do prázdné brány.

 

Nejpříjemnější zprávou celého víkendu však bylo zcela jednoznačně průběžné první místo v tabulce, na které se zemědělci po víkendových zápasech dostali. Předsezónní cíl, postup do 1. B třídy, dál zůstává reálnou metou, ba dokonce stále více se přibližuje.

K postupu je ale zcela nezbytná také divácká podpora, proto všechny příznivce kvalitního univerzitního fotbalu zveme na další utkání, které proběhne na domácím hřišti v neděli od 14:30 proti týmu ze Slivence. Nechme se překvapit, jak si oba týmy poradí se sněhovou pokrývkou, jež dnes pokryla celou republiku.

 

JN

Sestava: Nováček – Bartoš, Pecha, Hřebejk, Bareš – Zmatlík, Semmler O., Sticzay, Černý – Turek, Hrabě (75. Mikulanda)
Střelci: 2x Hrabě, Turek, Semmler O., Mikulanda