Vybojované body s Kačerovem

07.11.2016 11:08

V předposledním domácím klání jsme na našem hřišti přivítali „staré známé“ z dob boje o postup do I. B třídy - Gordic Kačerov. Ačkoliv hostům patří předposlední příčka, čekal nás další z řady tuhých bojů o nesestupové příčky. Bohužel se v našem kádru opět notně promíchala sestava a to díky různým absencím. Asi tou nejbolestivější byla neúčast tahouna ofenzívy Hrabátka. Nakonec jsme postrádali čtyři hráče oproti poslednímu vítěznému zápasu na Tempu, a proto jsme byli nuceni povolat zálohy do boje. Na lavičce se tak objevil napůl stále zraněný Jelda a k prvnímu zápasu za poslední 3 roky byli připraveni Barik a Kléma ml.

Oba týmy se překvapivě snažily hrát kombinačně, ale potvrzovaly svoje postavení v tabulce. Většinou to po třetí přihrávce skončilo. K našemu zalíbení to hostům vždy vyšlo tak, že jsme jejich ztráty byli schopni přetavit v šance. První velkou šanci měl Karlos, který se snažil špičkou přehodit vyběhnuvšího golmana, ale trefil pouze jeho rameno. Další pološanci si připravil po spolupráci s Dolym Jarmila, ale nevytěžil z ní nic. Zřejmě to bylo tím, že nebyl dostatečně zahřátý, jak sám později přiznal (běžela 20 minuta…). Možná i toto bylo příčinou, že v další šanci, kterou měl opět Jarmila, nedosáhl na střílený centr skrze velké vápno. Když se ho snažil následně doběhnout dříve, než bude balón v autu, stalo opět něco, co vejde do dějin ČZU. Gólman, spatřiv zřejmě chladnost našeho hroťáka, vydal se mimo velké vápno ukořistit tento balón, ačkoliv měl ztrátu asi 10 metrů. A co se nestalo. On ho předběhl a dokonce si vykoledoval na svoji osobu faul, za který Jarmila dostal ŽK. Okresní přebor hadr. Asi i tato komická vložka ukolébala ostražitost kačerovské obrany, neboť si nepohlídala Dolyho, který prodloužil aut do malého čtverce, v kterém se zjevil olympionik a nezaváhal. 1:0 28. minuta. Hosté určitě nepůsobili odevzdaným dojmem, ale jejich šance v prvním poločase končili nepřesnou střelbou nad naši branku. Největší příležitost ke srovnání měli v 38. minutě, když postupovali čtyři na čtyři. Kombinací se dokázali prosadit tak šikovně, že se jejich hráč ocitl sám na velkém vápně, ale zakončení mu naštěstí vůbec nesedlo. To samé se dá říci i o Jarmile, když zakončil přečíslení tři na dva střelou nad. Do kabin se tak šlo díky Karlosovi za stavu 1:0.

V poločase jsme byli nabádáni ke koncentraci a nepodcenění soupeře.

Hned v úvodu druhého dějství jsme dostali hosty pod mírný tlak především dobrým presováním. Ovoce to přineslo záhy. Lumír vybojoval balón na levé straně hřiště a podnikl průnik do soupeřovi otevřené obrany a následně předložil míč Jarmile. Ten se dokázal zbavit obránce a naservíroval míč Dolymu, který ač mírně z úhlu, tak si s tím dokázal poradit způsobem ideálním, to jest 2:0, 51. minuta. Parádní vstup nás zřejmě ukonejšil, neboť jsme začali kupit chyby. Místo toho, abychom si zahráli, začali jsme vodit míč a vymýšlet. Následek toho byl jasný, že se hosté vrátili do zápasu a Luky v brance se musel začít ohánět. Když už se zdálo, že jsme si naši chvilku slávy vybrali, přišel roh a z něj hosté zkorigovali skóre. Jarmila ve snaze odvrátit balón ho líznul na první tyčce tak ideálně, že hostujícímu kapitánovi stačilo nastavit hruď a míč pak neomylně zapadl do naší kasičky. 2:1 69. minuta. Hosté vycítili šanci a byli v tu chvíli na koni. Naštěstí opět chybovali v rozehrávce a následný útok přinesl gólovou radost do našich řad. Doly si dokázal najít vyražený balón po střele Jarmily a po dvojím naznačení uklidil merunu tam, kam jsme si to všichni přáli. 3:1 71. minuta. Doly tak korunoval dnešní výborný výkon svým druhým zásahem. Hostům jsme tak vzali vítr z plachet a na nás bylo znát, že už si vítězství nedáme vzít. Přesto se ještě na hřišti pár věcí odehrálo. Hosté se stále sympaticky snažili o změnu skóre, ale Luky v brance už nepřipustil změnu. My měli ještě několik pološancí, ale také bez efektu. Určitého efektu jistě docílil Jarmila, který si po jednom dlouhém výkopu si to s chutí pelášil pro balón, ale jeho potěšení samotný míč neakceptoval a doslova ho sestřelil za běhu, což vyvolalo úsměvy všech přítomných a dokonce jsem snad zaslechl i výkřik „faul, pískej to“… Jarda prostě na hřišti znát byl a bude :o) Utkání jsme tak dokázali dovést do vítězného konce.

Závěr: Před zápasem bychom snad brali i bod. Marodka a absence nás dokonce donutili přemluvit hráče, kteří snad ani už hrát nechtěli, ale dorazili a patří jim za to dík. Výkon byl bojácný a adekvátní souboji o šest bodů, v kterém si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Příště jedeme do Ďáblic, kde jsme snad ani jednou nezahráli nějak rozumně, tak uvidíme, jak tomu bude v sobotu.

Vývoj utkání: 1:0 (28. min.); 2:0 (51. min.); 2:1 (69. min.); 3:1(71. min.);

©SCA