Vydřená výhra

05.09.2016 12:44

Před zápasem se k naší smůle rozšířila marodka o Jarmilu a Ondru, kteří sice usedli na lavičku, ale jen pro estetický efekt, ale ten se na druhou stranu moc povedl :) Dále jsme postrádali i zloděje míčů Lumíra, na druhé straně se v sestavě objevil Pepa a ke všeobecnému překvapení se uzdravil Mára. Základní sestava tak doznala hned několika změn.

Již ve druhé minutě utkání dokázal Pepa najít přesným centrem ve velkém vápně Hrabátka, ale ten výbornou střeleckou pozici nedokázal efektivně využít. Hra se přelévala na obě strany, ale šancí moc nebylo. Postupně se do hry více dostávali hosté, kteří kombinací a pohybem větrali naši defenzivu. To vše ústilo v několik standardek a z jedné z nich se nám opět připomněl náš „starý známý“ stoper Jehlička, který nás loni připravil v poslední minutě o bod, ale tentokrát minul odkrytou část Břéčovi svatyně. To, co se nepovedlo hostům, dokázal převést Pepa, který nejprve přešel přes jednoho obránce a poté křižnou střelou do pravého vinglu rozjásal domácí příznivce. 1:0 22. minuta. Hosté však nic nezabalili, právě naopak zařadili vyšší rychlostní stupeň, a začali nám zle zatápět. Převaha se tak jednoznačně dostala na kopačky Třeboradických a jen díky pevné obraně, vynikajícímu zákroku Břéči proti hlavičce na zadní tyči, přestřelení z dobré pozice penaltového puntíku jsme v první půli neinkasovali. Těsně před koncem měl ještě dobrou příležitost Pepa, který využil dobrého náběhu Waldy a díky tomu se dokázal dostat do výhodné střelecké pozice, ale placírka na zadní tyč jen olízla konstrukci hostující branky a tak stav zůstal nezměněn.

O poločase nebylo třeba mnoho slov, věděli jsme, že soupeř je na koni a jen 100% soustřední a nasazení nás dovede k tíženým bodům.

Na začátku druhého dějství byla hra přeci jenom vyrovnanější, ale opět bez žádných vyložených šancí. Tu první vážnější jsme si připravili my, když Hrabátkům nepříjemný skákající přímák neudržel ve své moci hostující gólman, ale Mára dokázal balón vrátit pouze do jeho náruče. Hosté s postupem času opět převzali tempo hry a hrálo se víceméně v jejich režii. Nám se je ale dařilo nepouštět hosty do jasných šancí a tak čas plynul. S blížícím se koncem, hosté vrhali čím dál více sil do útoku a nám se tak otevírali okénka v jejich obraně. Do rozehrávky se aktivně zapojoval i brankář hostů a po jednom souboji nabídl slušnou šanci Waldovi, na kterého zívala prázdná branka, ale volej z 30m skončil na umělce místo v kase. Tlak hostů však byl permanentní, v jednu chvíli dokonce i vstřelili branku, ale naštěstí pro nás již předtím balón opustil hřiště a tak nebyla uznána. Když už se zdálo, že hostům dochází dech, přišel centr z lajny a na zadní tyčce vyplul zcela volný hráč Třeboradic, ale opět nedal. V nastavení jsme ještě pelášili do protiútoku tři na jednoho. Pepa vyslal tvrdou střelu po zemi, ale bravurní zákrok vytáhl hostující čapájev Chmelíček a držel tak naděje hostů alespoň na bod. Poslední akce zápasu, která měla pro nás nepříjemnou dohru, však teprve přišla. Hosté se nákopem do velkého vápna pokusili o poslední atak. Trma vrma, která vznikla v malém vápně, vyústila v souboj, po němž se skácel k zemi Doly, ale píšťalka zůstala němá. Hosté nezaváhali a dohráli akci, která jen tak tak minula levou tyč naší branky. To ale neunesl Mára a počastoval hlavního arbitra ne příliš pochvalnými slovy a šel do sprchy s rudým cejchem. Vzápětí sudí ukončil duel a my si s velkým oddechnutím připsali letošní první tři body.

 

P.S.: Až v kabině se Mára dozvěděl, že jsme po sporném souboji v poslední minutě neobdrželi branku. Do té doby si totiž myslel, že je to plichta a proto reagoval jak reagoval…

 

Závěr: Třeboradičtí potvrdili, že hrají vynikající fotbal, a my dnes musíme pochválit všechny naše hráče na hřišti za nasazení a bojovnost. Hosté hráli většinou času na hřišti prim, ale dnes jim nebylo přáno. Ačkoli byl zápas obtěžkán jednou ČK, musíme soupeře pochválit za férové vystupování a popřát jim více štěstí do dalších klání. Příští víkend jedeme na půdu rezervy Vršovic, kde jsme před dvěma roky v premiéře v I.B. dostali dárkem čtyřku. Snad se to nebude opakovat…

Vývoj utkání: 1:0 (22min.)

Góly ČZU: 22. minuta Pepa

ČK: 90 + 2 min. Mára

©SCA