Zlatý bod

02.05.2017 11:25

V druhém zápase po sobě jsme se představili na domácím kolbišti, tentokrát s Benicemi, které urputně bojují o udržení v naší soutěži. Vzhledem k vyrovnanosti soutěže nám bylo jasné, že se nejedná o lehkého soupeře. Aby toho nebylo málo, doslova půlka týmu lehla před zápasem a další během úvodu klání. Pro představu jsme museli z různých důvodů oželet účast: Dana, Dolyho, Standy, Lumíra, Vinšátka, Pepy, Karlose, Ondry, Břéči a Křeše. K tomu se při rozcvičce zranil Oleg a po úvodní čtvrthodince s modrým kotníkem opustil hřiště Jelda. Celkem rovnej tucet kopaček. Na lavičce jsme tak měli pouze trenérské duo a jedenáct osiřelých mikin. Sestavu jsme tak doslova lepili z těch, kdo zbyli. Na hrotu tak hrál stoper Zdenda, v záloze obránci Márty a Mára a v brance stál majálesový král Krhyslav I. Aby těch celebrit nebylo na hřišti málo, v soupeřově dresu se divákům představila další známá tvář a to sám trojnásobný hokejový mistr světa Tomáš Vlasák.

Bohužel se na našem výkonu odrazily výše popsané absence a naše předvedená hra opravdu nebyla moc ke chlubení. Hosté vstoupili do klání aktivně a vlastně celý první poločas byl v jejich režii. Snažili se o kombinační hru a my zase o pečlivou obranu a brejky. Více úspěšní byli přeci jenom hosté a tak po nedůrazu v obranné činnosti ukázal svůj dobrý orientační smysl na brankovišti Vlasák a poslal hosty do vedení. 35. minuta 0:1. O chvilku později se protáhl po levém křídle hostující záložník a vyzval ke druhému skórování luxusní přihrávkou na penaltový puntík svého spoluhráče. Ten naštěstí pro nás pohrdl a trefil pouze břevno. My jsme sice také hrozili, ale žádnou loženku si nevypracovali.

Do druhé půle jsme vstoupili s odhodláním alespoň vyrovnat. Hned na úvod jsme měli několik příležitostí, ale jak s hlavičkou Peggyho, tak zakončením Hrabátka si hostující obrana dokázala poradit. A když si neporadili, tak jsme naši šanci poslali pánu bohu do oken. Když hosté přečkali úvodní nápor, sami zahrozili. Při rohovém kopu vyplul nikým nehlídaný útočník a jen díky tyčce jsme neprohrávali o dva fíky. O několik minut později se předvedl jako správný ochránce král Krhyslav I., kdy vyškrábl další tutovku hostů a my mohli stále doufat. Pravidlo „nedáš – dostaneš“ se potvrdilo záhy. Hrabátko napodruhé poslal svůj centr do ohně, kde si ho po souboji našel Malý Márty a zkušeně střelou po zemi prostřelil hradbu těl před sebou. 68. min. 1:1. O několik minut později měl téměř totožnou šanci opět Márty, ale k naší smůle ji nevyřešil ideálně. Když se zdálo, že zápas skončí remízou, prokombinovali se hosté středem a z ničeho nic se řítili sami na Krhyslava I. Ten však potvrdil oprávněnost volby prvního muže ČZU a zachránil důležitý bod.

Závěr: Z naší strany se jedná o další typický zápas s Benicemi. Možná je to karmou nebo čím, ale snad pokaždé na tohoto soupeře jdeme v jedenácti lidech a hráli jak ponocní. Na podzim jsme to odnesli čtyřkou, tentokrát jsme bojovností urvali remízu. Hosté se mohou cítit zklamání, protože kdyby dali branku na 0:2, odpověď bychom hledali těžko. Takto jsme s bodem spokojeni a asi se dáme na modlení, neboť od té doby, co jsme zde rouhavě napsali, že mámě 20 lidí, se sypeme jako Babišovo vysvětlování čistého podnikání v ČR.

Vývoj utkání: 0:1 35.min.; 1:1 68. min.

Střelci ČZU: Malý Márty

©SCA