8 minut + 4 góly = 3 body

25.04.2016 16:46

Po matném výkonu s Třeboradicemi na nás čekal soupeř z Kbel... tak přesně takto začínal náš report na podzim a na jaře to můžeme s klidným srdcem zopakovat. Bohužel musíme totéž říci i o marodce, která se před tímto zápasem rozrostla o písty Vinšátka s Lumírem, které skolila chřipka. Ze stejného důvodu nedorazil poslední zápasy velmi potentní střelec Bejblík. Když tomu přičteme zlomený prst Hrabátka, natržený sval Máry, zánět Šimiho, nateklý kotník Koviho a dlouhodobě marodícího Frýďase, tak nejen trenér Ščasný, ale i Nos musel lepit sestavu jak se dalo. A to ještě v týdnu prodělali nachlazení Ondra a Zdenimír… Před zápasem jsme tedy neměli moc důvodů k úsměvům.

Nakonec jsme i díky Zdendovi, který přes antibiotika dorazil aspoň na lávku, a vždy připravenému vojákovi v záloze Mártymu, shromáždili na lávce 4 kousky, což se nedalo říci o soupeři, který tam neměli nikoho, tedy vyjma trenéra…

Začátek zápasu nám vyšel náramně. Hned z první standardky se prosadil klasicky hlavou Pecen a nám snad poprvé v sezóně vyšel nástup. 1:0 4.min. Poté se nám dařilo držet zaskočeného soupeře na uzdě a podnikat nebezpečné útoky. Ty však s postupujícím časem ubývali stejně jako sluníčko na obloze a hosté přebírali iniciativu na své kopačky. Naštěstí nás podržel Luky a nebo se nepodařilo hostům trefit zařízení. Pravidlo „Nedáš, dostaneš“ se naplnilo záhy, když Jarmila našel na první tyčce letícího Pecena a ten, ač zády k hostující brance, přesně věděl co s míčem udělat. 2:0 30. min. Hostům dvoubrankové manko ubralo vítr z plachet. Přesto hostující hráč č.9 Krátký dokázal naší levé straně ukázat i přes svůj věk 36 let, že by mohl na svých bedrech promítat animované filmy, aby to nahánění bylo pro naše hráče zábavnější, neboť jeho záda jsme si prohlédli hned několikrát. Ke konci poločasu předvedl svoji typickou útočnou akci Pepa a výsledkem byla krásná křižná střela, která pouze políbila levou tyč.

Do druhé půle jsme vstoupili s odhodláním nepolevit v nasazení a dovést zápas k vítěznému konci. Jak to tak u nás bývá, bylo vše naopak. Nedokázali jsme podržet balón a výsledkem byl stále rostoucí tlak hostů, kteří se předvedli jako velmi fotbalový soupeř. Ačkoliv šancí pár měli, paradoxně se prosadili po té nejmíň nápadné. Po autovém vhazování míč propadl ve velkém vápně skrze souboj, lodyha Luky si pak k míči jen čuchl na lachtánka, a když se čerstvý a úspěšný absolvent „Spartan race“ Karlos nechal přetlačit hostujícím o patnáct kilo lehčím kápem v blízkosti malého vápna, bylo snížení na světě. 2:1 63. min. Lukyho zřejmě tato „úsměvná“ příhoda motivovala, protože téměř vzápětí dokázal obrat u půlící čáry právě hostujícího kapitána a založit smrtící protiútok. Ten vedl Lenny a přesným pasem našel Pepu, který zachoval klid v koncovce a lobem uklidit míč do brány. 3:1 67. min. Kdyby někdo z přítomných diváku neviděl dané zakončení, nemusel smutnit, neboť to samé jako přes kopírák oba aktéři předvedli hned o minutu později, s tím, že Lenny centroval a Pepa hlavou na zadní tyč dal definitivum třech bodů. 4:1 68. min. Aby toho nebylo pro hosty málo, po pohledné kombinaci a několika přihrávkách po zemi jsme se dostali až na velké vápno, kde sváteční střelec Ondra uklidil přízemní střelou do protipohybu gólmana, a domácí příznivci mohli slavit popáté. 5:1 70 min. Zápas tak byl rozhodnut a zbývajících 20 minut se tak pouze dohrávalo. Za zmínku stojí snad jen průnik Jeldy, který však dokázal hostující golman vytěsnit na roh.

Závěr: K zápasu jsme nastupovali s velkými otazníky, jak se vyrovnáme s nemalým oslabením. Nakonec jsou tři body zasloužené, neboť jsme dokázali na rozdíl od soupeře své šance přetavit v branky. Soupeř zaslouží respekt pro jejich přístup, neboť opravdu přišli hrát fotbal a přispěli svým nemalým dílem k férovému průběhu zápasu.

Vývoj utkání: 1:0 (4min.); 2:0 (30min.), 2:1 (63min.), 3:1 (67min.), 4:1 (68min.), 5:1 (70min.)

Góly ČZU: Pecen 2x, Pepa 2x, Ondra

©SCA