Ani trefa „olympionika“ k bodům nestačila

26.09.2016 17:49

Na hřiště Kbelských soupeřů se nám loni a bohužel ani letos nepodařilo dorazit v nejsilnější sestavě. Z různých fotbalových i nefotbalových důvodů, které mě už unavilo sem psát, chybělo 6 hráčů, a tak byl na lavičce zdravotně v pořádku použitelný pouze Zdenda a do branky Břéča. Se sebezapřením se tam usadil i Ondra, i když stále není 100% fit.

Vstup do zápasu byl z naší strany vlažný a nijaký. Domácí byli hladovější a to trvalo vcelku celý první poločas. My jsme jim naším „pohybem“ dopřávali prostor a čas na kombinace a sami jsme kupili chyby. Výsledkem jedné z nich byla střela bodlem podél branky, která snad i olízla levou tyč Lukyho branky. Poté měli domácí pár rohů a při jednom z nich opět zakončovali k naší levé tyči, ale naštěstí opět došlo pouze na lehký flirt mezi balonem a naší konstrukcí. Jako u každého správného vztahu se na třetím rande rozhodne, co bude dál. Tak tomu bylo i při třetí velké šanci domácích, kteří už dokázali zasunout míč tam, kam si to všichni domácí příznivci přáli. Hlavička zapadla k naší toliko zmiňované levé tyči. 1:0 40. minuta. Pokud někomu chybí naše šance, tak jsme na ně nezapomněli, jenom jsme je prostě neměli. Snad jen dorážka Hrabátka, který mohl využít nedorozumění obránce s golmanem, ale z metru dokázal pouze vrátit míč do rukou domácího strážce, se dala nazvat příležitostí. Půlka plná impotence byla tedy nakonec zdárně za námi.

V poločasové přestávce došlo na změnu rozestavení a domluvu, že takhle tedy ne.

Úvod druhé půle jsme zahájili nadějnou standardkou a mírným tlakem, ale bez efektu. Až po jedné šanci soupeře se nám povedl protiútok a Hraby si to šinul na domácí kasu sám, ač byl mírně z ideálního úhlu, střela po zemi minula zařízení jen o chlup. To, co se nepodařilo jemu, se podařilo jinému střelci. No střelec bylo zřejmě příliš silné slovo, ale nepředbíhejme. Hrabátko vybojoval v souboji na hranici vápna balón a posunul ho na lajnu na Vinšátka, který nezištnou přihrávkou na střed vápna vyzval ke skórování svátečního šutéra Karla. Zakončení se mu povedlo k všeobecnému překvapení tak kvalitně, že výsledkem byl lob domácího golmana a bylo vyrovnáno. 1:1 58. minuta. Karel se opět trefil snad po 4 letech, a jak sám po utkání přiznal, zajímají ho jen olympijské roky… Domácím se přestala dařit kombinace tak jako v prvním poločase a my jsme hru minimálně vyrovnali. Další šanci, která se dá nazvat jako tutová, měl Márty, který nedokázal propálit domácího brankáře snad z pěti metrů. Poté jsme měli ještě jednu jakž takž příležitost k obratu, ale nepodařilo se. Když už se zdálo, že zápas plyne k dělbě bodů, udeřili domácí opět ze vzduchu. Roh rozehráli tak umně, že výsledkem byla hlavička ze středu vápna, která nemohla dopadnout jinak, než brankou. 2:1 84. minuta. Ačkoliv jsme se snažili vyrovnat, bohužel jsme si v posledních minutách již nevytvořili nic a tak jedeme domů s prázdnou.

Závěr: Opět prohospodařený první a koncovky obou poločasů určili výsledek zápasu. Je škoda, že jsme kýžený bod neurvali, ale jestli měl někdo vyhrát, tak spíše domácí. Příští kolo je boj o 6 bodů s Benicemi, takže již není čas na pláč a bebíčka, je nutné začít bojovat. Příkladů, jak to nemá vypadat, je kolem nás mnoho, kdo viděl nedělní derby, ví o čem je řeč…

Vývoj utkání: 1:0 (40.min.); 1:1 (58.min.); 2:1 (84.min.)

©SCA