Asie, hodování a teď… bagr

18.04.2016 11:07

Po výborném domácím výkonu a třech bodech s Újezdem jsme zavítali na půdu rezervy Třeboradic. Domácí na jaře dokázali vybojovat pouze 2 body za dvě remízy, přesto jsme věděli, že zápasy na jejich hřišti nebývají lehké. Třeboradičtí doma moc branek nedostávají…

Před zápasem jsme opět museli řešit další originální důvod, proč se některý hráč nemůže zúčastnit. Tentokrát to byl sám kápo, který dal přednost sledování bagristy při práci… Na druhou stranu musíme vyzdvihnout gólmana Lukyho, který s evidentním sebezapřením a přes těžkou virózu nastoupil do branky a podstatně nám během zápasu pomáhal.

Zápasu prospěl déšť, který se v noci přehnal nad matičkou měst a zápas se tak odehrával ve svižném tempu. První šanci domácí nedokázali přetavit ve vážnější ohrožení a tak si ve 13. minutě na 25 metrech od brány přebral míč Bejblík a ze stoje vyslal pohotovou střelu země vingl. Strážce třeboradické svatině Lukáš Chmelíček plachtil vzduchem zbytečně 0:1. Bejblík tak nezištně navázal na týden staré úspěšné dvougólové představení. Domácí se aktivně snažili o vyrovnání z čehož pramenilo několik (no spíše docela dost) rohových kopů a standardních situací. Ačkoliv drtivou většinu směřovali na vysokého stopera, nedokázali jsme jim vždy zabránit v zakončení, ale Luky v brance byl jistota. Poté se opět připomněl Bejblík, který povedenou křižnou ranou řádně protáhl Chmelíčka v brance. Když už se zdálo, že všechny ataky úspěšně odrazíme, byl po souboji Lumíra se záložníkem na zadní tyčce odpískána penalta. Domácí však trestuhodně penaltu zahodili, když exekutor sice poslal Lukyho na druhou stranu, ale zároveň i míč nad břevno. My jsme sice dokázali zakombinovat, ale žádnou loženku jsme si nevypracovali. Do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

Vstup do druhé půle nenasvědčoval bohužel žádné velké změně. Naše kombinace končily špatnou finální přihrávkou bez efektu a domácí se i přes územní převahu do vážné šance nedostávali. Změna nastala v 75. minutě. Po snad již patnáctém rohovém kopu v zápase se na zadní tyčce prosadil stoper Jehlička a tentokrát mířil do černého 1:1. Nejstarší hráč na hřišti tak mohl oslavit úspěšné dobytí našeho obranného valu. O pár minut později jsme dostali příležitost k ohrožení i my a pouze díky ekvilibristickému zákroku Chmelíčka si Bejblík nepřipsal další vymetení pavučinky, tentokrát by bylo ze standardky. Už to vypadalo na dělení bodů, když chyboval v zadních řadách zkušený Peggy, který si nekřiknul na Lumíra a výsledkem bylo ometení balónu a domácí útočník si to šinul z úhlu sám na kasu. Luky opět prokázal svoji kvalitu a držel soví loď na hladině, když dokázal přesnou střelu vytáhnout na břevno. Následný přetažený roh ještě dokázali domácí vrátit na první tyč, kde pro změnu Domča nedokázal centr odvrátit, pouze přisvítil pánu bohu do oken. V následném souboji se balón odrazil k naší smůle další svíčkovou přímo za zadní tyč a bylo vymalováno… Domáci křepčili radostí a náš trenér klel zlostí… 89. minuta 2:1. Dvouminutové nastavení již nic nezměnilo.

Závěr: První půle byla z naší strany ještě jakž takž. V druhé jsme se víceméně jen bránili a čekali, zda inkasujeme. Pokud by měl někdo vyhrát, tak zřejmě domácí, kteří byli aktivnější a nutno říci i fotbalovější celý zápas. Penalta se písknout dala, na čemž jsme se shodli po opadnutí emocí po zápase. Bod se určitě dovézt dal taky, ale když se vyrobíme tolik individuálních chyb jako před druhým gólem, není se nač vymlouvat! Příště nás čekají Kbely, které nám mají co vracet a určitě to nebude lehké pořízení, takže je nutné se poučit z chyb a hlavně je neopakovat. Na druhou stranu je to jen fotbal. Jedeme dál…

Sestava: G: Luky O: Márty, Luky, Peggy©, Domča Z: Vinšátko , Lumír, Lenny (79. min Karlos), Ondra U: Pepa, Bejblík

Vývoj utkání: 0:1 (13. min); 1:1 (75. min), 2:1 (89.min)

Góly ČZU: Bejblík