Bez branek se nevyhrává

31.08.2015 11:04

V prvním domácím zápase jsme přivítali soupeře z Vršovic, který od letošní sezóny nastupuje pod novým názvem FK Union Strašnice (dříve PSK). PSK řadu let hrál I. A třídu a každý rok se pohybuje v top 3. Naše předzápasové vyhlídky se zdáli být dobré, neboť se do sestavy vrátil Ondra Hrabě i Pepa Turek. Nakonec se dokázal uzdravit i gólman Luky a my šli do boje o první body oproti poslednímu zápasu notně posíleni.

Hned úvod zápasu přinesl naši první loženou šanci, když v 6. min. po skvělé kolmici šel Pepa Turek na gólmana hostí a po kličce již uklízel z úhlu balón do hostující svatyně, ale obránce obětavým skluzem překazil jeho snový návrat. Hosté ve 12. min. kontrovali šancí v podobě přímého kopu z hranice velkého vápna. Hostující hráč, ačkoliv obránce, vyřešil situaci více než dobře a výsledkem bylo stěhování pavoučí rodiny z levého vinglu 0:1. Hra byla i přes nekonečně vzrostlou trávu na vcelku vysoké úrovni a byl vidět kombinační fotbal. Hosté se do vyslovených gólových situací, i přes mírnou převahu, nedostávali, zato naši hráči pálili, co se dalo. Nejprve Hrabátko neuspěl v dalším souboji tváří tvář s hostujícím brankářem. Poté po jednom rohovém kopu propadl míč až ke zcela osamocenému Pepovi, ale ten překvapen nedokázal umístit balón z malého vápna do odkryté branky. Tyhle šance mrzely, ale měli jsme druhý poločas před sebou.

Do něj vstoupil místo opět „indisponovaného“ Karlose naše nová posila z Podkrkonoší, Luky Doležal. A mohl se uvést zcela příkladně. V 52 min. podstoupil náš třetí souboj F2F s hostujícím strážcem brány, výsledek však byl stejný, nulový. To, jak se má nakládat s šancemi, nám bohužel opětovně ukázal hostující obránce Martin Hemerka, který zkušeně proměnil další volný přímí kop a bylo zle. 65. min. 0:2. Ani za daného stavu jsme však nesložili zbraně a snažili se alespoň zdramatizovat zápas. Vyústěním naší snahy byla již čtvrtá tutovka v podobě souboje 1 na 1, ale ani podruhé v zápase Hrabátko neuspěl. Naše šance na úspěch definitivně zhasly v 80. min., když hostující Wulkan přehlavičkoval na malém vápně svého strážce Domču 0:3. To bylo proti tak kvalitnímu soupeři definitivum.

 

Závěr: Oproti minulému zápasu jsme podali výkon o 90% lepší, fotbalovější. Paradoxem je, že v zápase s Čakovicemi, jsme k bodům měli zřejmě blíž. Přesto kdybychom proměnili alespoň jednu jedinou loženku, věřím, že bychom nějaký bod urvali. Tak snad se to podaří příště.

Vývoj utkání: 0:1 (12min.); 0:2 (65min.); 0:3 (80min.)

Góly ČZU: xxx

SCA