Bod z Cholupic bereme

10.05.2016 13:15

Před samotným výkopem jsme opět rozšířili nepřebernou truhlici výmluv, důvodů a příčin proč se někteří hráči nemohou zúčastnit zápasu. Na pomyslný vrchol tohoto žebříčku se neomylně sune Jarmila, jak se na správného kapitána sluší a patří. :o) Tentokrát byl oním důvodem doprovod „klienta“ na zápas jeho oblíbené Slávie, který by tam sám zřejmě bohužel netrefil a neužil si ho jako s naším vůdcem soví party… Jako malou, ale opravdu malou polehčující okolnost bereme to, že na zápas dorazil, ačkoliv s poločasovým zpožděním :o) Další citelnou absencí byl Doly, který pro změnu musel pracovat do 5ti ráno…

Na předzápasové poradě byl kladen důraz na to, že Cholupičtí dokáží hrát velmi nepříjemný a důrazný fotbal především na domácím kolbišti, a že to rozhodně nebude procházka růžovým sadem. Snad ani nikoho nepřekvapí, že trenér měl opět pravdu. Začátek zápasu jsme nechytili ani náhodou a jen díky štěstí jsme přežili úvodní čtvrthodinu „pouze“ s jedním banánem. Tím nás obdaroval domácí mladík Klouček, jenž dokázal loni střílet góly i za Uhelky v KP. 8. min 1:0. Domácím se dařila kombinace a my jsme notně dlouhou dobu nebyli schopni eliminovat jejich záložní řadu vedenou zkušeným playerem Špačkem. Po zhruba půlhodině jsme se konečně osmělili a dokázali si vytvořit několik slibných šancí, ale buď nás vychytal domácí čapájev, nebo jsme mířili mimo. Poločas tedy skončil těsným vedení domácích.

Druhou půli jsme začali vcelku solidně, ale nejprve Pepa a poté ani Vinšátko nedokázali proměnit své šance. Domácí však stále hrozili a především jejich standardky tzv. smrděli průšvihem. V 66. minutě dokázal Ondra ideálně vysunout Vinšátka a ten tváří v tvář nezaváhal a skóroval. 66. min 1:1. Poté jsme sice ještě pár šancí měli, ale žádnou loženku. Asi největší měl v 80 min. opět Vinšátko, ale z téměř totožné pozice, jako dokázal srovnat, tentokrát netrefil. Domácí měli několik slušných šancí k získání vedení zpět, ale Luky v brance opět podal velmi dobrý výkon a tak zápas skončil remízou 1:1.

Závěr: Očekával se těžký zápas, což se potvrdilo. Domácí nás překvapili kvalitní kombinační hrou a občas nás vzali na pěkný kolotoč. Na druhou stranu kdybychom byli hodně produktivní, tak šlo si odvézt 3 body, ale to by asi z fotbalového hlediska nebylo spravedlivé. Plichta je dobrá a bod bereme. Další zápas máme doma s rezervou Dolních Chaber, která je momentálně na chvostu tabulky, přesto bychom rádi pozvali diváky, neboť by měl dorazit i známý glosátor Láďa Vízek. Po delším čase bychom tak měli po Luďkovi Zelenkovi přivítat další mediálně známou tvář.

Vývoj utkání: 0:1 (8.min.); 1:1 (66.min)

Góly ČZU: Vinšátko 1x

©SCA