Další důležité vítězství

12.10.2015 14:58

Před nedělním zápasem v Dolních Chabrech jsme měli mnoho otazníku ohledně účasti, neboť zranění z posledního domácího zápasu a další neduhy trápily skoro šest lidí. Nakonec se všichni doléčili a my mohli jít do zápasu v téměř kompletním složení. Domácí jsou nováček v soutěži, kterému se moc bodově nedaří, leč věděli jsme, že to nebude žádný pouťák. A-tým domácích hrál svůj zápas v sobotu, takže jsme očekávali těžký duel. Nejprve se některým hráčům zamotala hlava, podlomily nohy a možná se i někde měnily trenky, když zjistili, že v sestavě domácích se objeví legenda českého fotbalu, Patrik Berger. Bejblík plánoval i selfíčka :o), ale nakonec za domácí nastoupil „pouze“ internacionál Láďa Vízek.

Na soupeře jsme chtěli aktivně nastoupit a donutit jej k chybám, což se docela dařilo, ale absolutně bez gólového efektu. Během prvních patnácti minut jsme měli několik příležitostí k zakončení, které jsme buď promarnili, nebo jsme stáli v ofsajdu. Domácí se postupně do zápasu dostávali, a když nedal svůj nájezd z poloviny hřiště Pepa Turek, dostali obdobnou šanci domácí. Díky nepřesnému zakončení ale zůstal stav bez branek. Sice jsme drželi balon více na kopačkách, ale s absolutně impotentním zakončením jsme neměli šanci skórovat. Tomu se vymkla pouze akce z 38. minuty, kdy Domča potáhl balón po straně a centrem našel Hrabátka, který předskočil svého strážce a dostal nás do vedení. Do kabin se tedy šlo za stavu 0:1.

Kdo by čekal, že budeme pokračovat v aktivním pojetí hry a kombinacích, které bychom mohli přetavit v další branky, tak ten se mýlil. Je pravda, že hned z prvního útoku šel Lennon sám na brankáře, ale ten podržel domácí tým. Za pár minut se na druhé straně domácí několikrát dostávali do velkých šancí, které Márty na poslední chvíli naštěstí překazil. Někteří hráči, zřejmě natěšení ze začátku akademického roku, si chtěli ukázat, jak vypadá entropie v reálu, neboť jinak se předvedená hra nedá nazvat. Jen díky nepřesnostem domácích a výbornému výkonu Lukáše v bráně jsme drželi nejtěsnější náskok. S blížícím se koncem zápasu domácí stále častěji otevírali okénka v obraně, ale ani ty nám nestačily a my spálili i nemožné. Vysvobození přišlo až v 87. minutě. Nejprve však ukázal své trenérské umění starý lišák Jirka Nos, když na hřiště poslal Bejblíka. Ten se mu odvděčil téměř okamžitě, když dokázal zúročit přihrávku středem a rozvlnit domácí síť 0:2. Střídání jak z učebnice. A mohlo být ještě lépe, když hned z rozehrávky domácí chybovali a Bejblík si zopakoval nájezd na gólmana podruhé za minutu, leč tentokrát bez gólového efektu. Zápas tak skončil 0:2 a my se radujeme z další výhry.

Závěr: Výhra důležitá, neboť jestli se splní deklarované a domácí budou mít podporu v podobě Bergera se Štístkem, tak Chabry není radno odepisovat. Náš výkon byl ovšem velmi matný, mnoho nepřesností jak v obranné hře, tak v útočné. Zakončení tristní, ale aspoň že tam padlo, co tam padlo. Je na čem pracovat, neboť v neděli přivítáme mladé pušky z Braníka, a to si pište, že to bude jinej fičák :o)

Sestava: G: Luky O: Márty, Luky, Ondra, Mára (75.min Peggy) Z: Vinšátko, Lumír, Jarmila, Domča (88. min Frýďas) U: Pepa (45.min Lennon) Hrabátko (86. min Bejblík)

Vývoj utkání: 0:1 (38. min); 0:2 (87. min)

Góly ČZU: Hrabátko, Bejblík

SCA