Duch zařídil důležitý bod

17.10.2016 16:23

Důležitý záchranářský souboj nás v sobotu 15. října čekal na půdě Xaverova, který ve své historii již okusil druhou ligu, a nebyl daleko od první. O soupeři jsme věděli, vyjma historických pramenů, pouze to, že dle postavení v tabulce má zřejmě formu jako my… I přes danou konstelaci dorazil na zápas slušný počet diváku, odhadem kolem 50. Domácí mají dokonce svůj kotel, kteří je neúnavně povzbuzovali až do závěrečného hvizdu. Kulisa tedy byla nadstandardní I. B třídě. Je nutné ještě zmínit, že jsme před zápasem mohli shlédnout několik minut tréninku juniorky vršovických sešívek. Především několik červenobílých spoluhráčů mohlo oči nechat na nejdražší posile historie SKS van Kesselovi, no každý máme své úchylky.

Zápas se odehrál na velmi měkkém trávníku a kombinace tak byla velmi ztížena. Aspoň se tedy dalo na co vymlouvat. Obraz hry odpovídal boji o udržení, přesto se občas zablýskalo na lepší časy. Jako první zahrozili domácí, kteří zahrávali hned dva rohy po sobě, ale z dobré pozice na zadní tyčce se neprosadili. Zápas se odehrával především ve středu pole bez větších brankových příležitostí. Avšak přeci jen se nakonec urodilo. Bohužel pro nás se krásně trefil domácí středopolař, když propálil vše, co mu stálo v cestě a výsledkem byl vingl a nadarmo vzduchem plachtící Luky v naší brance. 1:0 14.minuta. O pár minut poté měl slušnou šanci na vyrovnání Doly, když si položil na velkém vápně domácího obránce, ale golmana dělovkou nepřekonal. Až doposud zápas bedlivě sledoval i Karel Piták, ale zřejmě už mu to stačilo a nikdo tak laso od Číňanů z Vršovic nedostal. Škoda, jako sparťan bych vám to komukoliv přál :o). Ale zpět k dění na hřišti. Domácím se dařilo podnikat ataky především po stranách hřiště, ale vždy jsme je dokázali nějak zpacifikovat. My jsme se naopak do žádných velkých šancí nedostali a tak se šlo do kabin za stavu 1:0.

Vstup do druhé poloviny byl opatrný z obou stran. Jako první zahrozili domácí, ale zakončující útočník z úhlu netrefil zařízení. Stejně jako blesk z čistého nebo přišlo i vyrovnání. Nevinně vypadající neobsazení Máry na polovině hřiště dokázal využít na 110% a vyslat Pepu do sóla. Ten nezaváhal a podél padajícího strážce domácí svatyně srovnal. 1:1 49. minuta. V tu chvíli jsme měli mírně navrch. Domácí se zřejmě začali obávat o výsledek a korunku tomu mohl nasadit opět Pepa. Tentokrát po nezištné přihrávce od Dolyho však prováhal nejvhodnější okamžik k zakončení a míč mu tak ukradl doslova z nohy domácí brankář. Když se zdálo, že bychom snad mohli převzít otěže zápasu pevněji do svých rukou, přišel další hezký fotbalový moment. A opět v náš neprospěch. Křižnou přihrávku si dokázal v těžké pozici převzít z první domácí křídelník Morgenstern, čímž poslal Standu na párek a své dílo zkázy dokonal, když nemeškal a hned z dalšího doteku druhou nohou vyslal projektil, který se ještě otřel o tyčku. Výsledkem byla hezká akce a krásný gól. 2:1 65. minuta. V tu chvíli jsme otěže zápasu opravdu nedrželi. Snaha o vyrovnání sice byla, ale nedařilo se dostat do loženky. S postupem času jsme zadní vrátka nechávali čím dál více otevřené a domácí hrozili. Když už začalo běžet nastavení, přišla poslední šance. Centr, který směřoval na Dolyho domácí dokázali odvrátit, ale pouze k Pepovi, který ho posunul do lajny na Máru. Ten dal centr na hranici malého vápna, kde se zjevil jako duch Doly a do protipohybu rozjásal jedinou fanynku ČZU na tribuně :D. 2:2 92. minuta. V poslední minutě se již nic podstatného nestalo a tak jsme urvali důležitý bod.

Závěr: Bod bereme, nedokázali jsme se vymanit z podzimní herní letargie, ale musíme jít krůček po krůčku. Dneska jsme dokázali bojovného týmového ducha a odměna přišla. Původní myšlenka věnovat zápas svým otcům v rámci víkendu otců jsme nakonec zavrhli a ještě že tak :o) Myslím, že bychom je na dalším zápase už asi neviděli… Příště hostíme Branické mladíky a už se na ten běhací trénink moc těšíme :o)) Ale třeba překvapíme…

Vývoj utkání: 1:0 (14. min.); 1:1 (49. min.); 2:1 (65. min.); 2:2 (92. min.)