Důležitá výhra na domácí půdě

05.10.2015 15:18

Další překážkou na cestě za třemi body bylo béčko Cholupic, které navazuje bodovým ziskem na nepovedenou loňskou jarní část a stává se tak naším blízkým soupeřem o udržení. Náš celek před začátkem zápasu hlásil rekordní účast 18-ti hráčů. Do ideálu trenérovi chybí pouze marod Karlos a nezvěstný Šimon, ale to bychom snad museli přidělat druhou lavičku…

Soupeř sice na soupisce měl dva náhradníky, fyzicky však na lavičce seděl osamocený trenér, což lze přičíst souladu se zápasem A týmu, který zřejmě bude bojovat o setrvání v KP. Celotýdenní soustředění na tento pro nás veledůležitý souboj o tzv. 6 bodů se na počátku hry projevilo spíše negativně, když jsme hráli neuváženě, zbrkle a snad i nervózně. Hosté na začátku zlobili a především při standardních situacích byli velmi nebezpeční. Paradoxně z nich udeřilo na druhé straně, kdy po našem rohu doklepnul do svatyně hostů Lumír svůj další zásah v sezóně. Že by Coufal z ČZU? :o) 14. minuta 1:0. Než se hosté nadáli, vystihnul rozehrávku na hranici velkého vápna Vinšátko a výsledkem bylo velmi rychlé dvoubrankové vedení, které hostům vzalo hodně vítr z plachet. 17. minuta 2:0. Logickou reakcí bylo, že se nám vrátil klid na kopačky a my mohli hrát kombinačně. Další trefu přidal dorážkou Lennyho hlavičky do tyče Domča. 27. minuta 3:0. Konečné skóre první půle stanovil překvapivou střelou z dálky Hrabátko. 38. minuta 4:0. Negativem první půle byl nucený odchod Jarmiláka, který si s největší pravděpodobností natáhnul tříslo.

Druhá půle se nesla ve stylu „každý si chce zahrát“ a víceméně stála herně za prd. Nikdo moc neplnil svoje povinnosti a hra postrádala řád a kontinuitu. I přesto jsme měli několik jasných šancí, kdy např. Bejblík s Pepou nedali za zápas několik loženek, a tak zápas skončil jasnou výhrou 4:0.

Závěr: 10 bodů je perfektních. Přesto druhá půle je varováním, neboť tolik brankových šancí už zřejmě v sezóně mít nebudeme a hned další zápas v Chabrech tomu bude důkazem. Jedná se o další zápas týmů ze spodku tabulky, kdy domácí určitě nastoupí v silnější sestavě, neboť kolize se zápasem A týmu, jako u Cholupic nebude. Takže jedeme dál, nic není hotovo.

Vývoj utkání: 1:0 (14. min); 2:0 (17. min); 3:0 (27. min.); 4:0 (38. min.) Góly ČZU: Lumír, Vinšátko, Domča, Hrabátko

P.S.: Ani góly, ani kapitánská páska, ani jasné místo v základu neopravňuje k tomu, že nemusíte chodit na tréninky!!! Bez nich to prostě nejde…

SCA