Důležité body z Řep

07.06.2016 14:57

Před zápasem jsme museli opět řešit problémy se sestavou, neboť oproti poslednímu zápasu jsme nemohli počítat s kapitánem Jarmilou, který si natáhl sval na středečním tréninku, a dále Zdendu a Zise skolila chřipka. V prvním případě se jednalo o standardní virus, v druhém o prezidentskou formu. Až po zápase jsme se z webových stránek dozvěděli, že byl před utkáním odvolán lodivod řepského áčka pan Šturma, a tak k zápasu šli pod taktovkou do té doby trenéra B-týmu pana Žmolila.

Úvod zápasu nám vcelku vyšel a hned v první minutě měl po centru Vinšátka velkou příležitost Pepa, ale z malého vápna nechal vyniknout domácího strážce a dorážku nedokázal adekvátně zkrotit Domča. O pár minut později opět domácí gólman zachránil řepské akcie na body, když dokázal zpacifikovat Pepovu jedovku z poza vápna. Poté to ještě z úctyhodné dálky zkusil Mára, ale jeho pumelice si to prosvištěla asi metr od levého vinglu. Když se zdálo, že domácí přežili úvod zápasu, postavil se k přímáku Doly a svoji typickou střelou nedal do té doby skvěle chytajícímu Hermanovi šanci. 0:1 16. min. Hrál se vcelku pohledný fotbal a domácí se snažili o vyrovnání. Po jedné zablokované střele ze střední vzdálenosti se balón odrazil pro nás tak ideálně, že si to Pepa s Bejblíkem šinuli na jednoho obránce a výsledkem byla stoprocentní šance pro Bejblíka, který ale ztroskotal na domácím brankáři. O pár minut později si tuto spolupráci oba výše zmiňovaní vyměnili, ale s příjemnějším výsledkem pro naše barvy. Bejblík vyhrál souboj s domácím obráncem a křižně našel Pepu na velkém vápně, který dokázal svoji jarní formu přetavit na krásnou branku na zadní tyč. 0:2 23. min. Domácí pořádně zahrozili až ke konci poločasu, to když centr z levé strany propadl až na zadní tyč, kde domácí záložník nebezpečně vystřelil, ale Luky byl na správném místě. Šlo se tedy do kabin se za zaslouženým vedením 0:2.

Jestliže jsme psali, že úvod zápasu patřil nám, pak musíme napsat, že začátek druhé půle patřil domácím. Zvýšili pohyb a výsledkem byl tlak, který jsme častokrát řešili pouze za cenu rohových kopů. Většinu jsme dokázali odvrátit, ale zlom nastal zhruba po hodině hry. Domácím se povedlo najít vráceným centrem osamoceného hráče na penaltovém puntíku, ale naštěstí pro nás dokázal vložit do trajektorie střely svoji nohu Doly a tím ji tečovat nad branku v té době bezmocného gólmana. Téměř z protiútoku se nám povedlo díky Lumírově hezké střele odskočit na tříbrankový rozdíl. Pepa ustál souboj na lajně a naservíroval Lumírovi na střed hřiště a ten se pochlapil, čímž definitivně rozhodnul o osudu tohoto utkání. 0:3 66. min. Poté by se dalo říct, že se zápas odehrával mezi vápny a o všem podstatném bylo rozhodnuto. Za zmínku snad stojí jen tyč nastřelená v závěru zápasu domácími, když se dokázal jejich útočník uvolnit v malém vápně, ale z téměř nulového úhlu více vytěžit nedokázal.

Závěr: Zápas byl plný soubojů, jak se na menší řepské hřiště sluší a patří. My jsme však přeci jenom prokázali více fotbalovosti a hlavně díky první půli, ve které domácí Herman ještě chytil minimálně další 2 góly, jsme dokázali vyválčit cenný bodový zisk. Díky tomu se držíme na neuvěřitelné 3. pozici v tabulce a dalším soupeřem bude rezerva Ďáblic, kde jsme na podzim ztratili bod až v nastavení. O motivaci tak je určitě postaráno, i když nás nečeká nic jednoduchého, neboť na podzim to byl jeden z nejfotbalovějších soupeřů. Zveme tedy všechny naše příznivce na domácí rozlučku s touto sezónou.

Vývoj utkání: 0:1 (16. min); 0:2 (23. min.); 0:3 (66. min.)

Góly ČZU: Doly, Pepa, Lumír

©SCA