Koncovky poločasů zajistily první bod

30.08.2016 09:45

V našem kádru došlo v letní přestávce k několika změnám. Do Cholupic odešel okusit krajský přebor Leny, Bejblík zase zkouší své fotbalové štěstí v Libušíně. Martin Bartoš dal přednost jistému místu v sestavě, což vzhledem k jeho úctyhodnému fotbalovému věku (45) je více než pochopitelné, ale sami dodnes nevíme, kam šel :o). Všem tímto samozřejmě děkujeme za jejich přínos klubu a přejeme úspěchy v novém angažmá.

Když se konal odliv, musely se napnout síly i v bafuňářské lóži. Rozjela se jednání o příchodech nových kobylek a hlavně díky změně přestupního řádu bylo nutné dotáhnout nemalé množství hráčů na hostování. Vše se nakonec i přes nemalé porodní bolesti povedlo a touto cestou chceme ještě jednou poděkovat všem klubům, které nám vyšli vstříc, a to jsou do jednoho všechny, se kterými jsme jednali. Výsledkem je tedy příchod třech nových tváří. Do branky se po letech vrací fanouškům známý Břéča, a zcela novými akvizicemi jsou obránce Jirka Spitzer a píst/hrot Dan „Walda“ Matuška. V našem přehledu nesmíme ani zapomenout na navrátilce Hrabátka, který je po těžkém zranění již fit a připraven k boji.

V So 27.8. dopoledne jsme stejně jako v loňském ročníku zahájili tažení po zelených kolbištích v Čakovicích. K zápasu jsme odjeli bez loňského nejlepšího střelce Pepy Turka, který se bohužel zdravotně nedal dostatečně do kupy. Přesto na lavičce zůstalo 5 chrtů, čekajíc na svoji šanci.

Začátek zápasu se povedl jednoznačně lépe nám. Domácí jsme pevně přikovali na jejich polovině, ale výsledkem byla pouze plytká kombinace bez jakkoliv šancí, možná při troše fantazie by se nějaký ten náznak příležitosti našel. Domácí, když už se vydali na zteč, byli mnohem nebezpečnější. A hned z první vážnější situace udeřili. Nejprve byl Domča pozdě v souboji a zahrál rukou. Následnou standardku zase pro změnu ometl Peggy na roh. Ačkoliv jeho rozehrání bylo dlouhé, domácího ho dokázali vrátit zpět do vápna, a když balón nikdo nedokázal odvrátit do bezpečí, propadl až na zadní tyč, kde už číhal domácí hráč, a vedení bylo na světě. 1:0 22. minuta. V tu chvíli se hra zcela otočila a domácí diktovali tempo hry a my se nedokázali vrátit do zápasu. Domácí si v té době vytvořili další dvě jasné gólovky, ale k našemu štěstí vymýšleli a vymýšleli, až se jim to nevyplatilo a v ani jedné z nich nedokázali adekvátně zakončit. Z této letargie nás dostala až standardka na konci první půle. Doly dokázal prodat svoje centimetry a jako správný kapitán srovnal hlavou skóre. 1:1 41. min.

O poločase došlo ke dvěma změnám, které měly okysličit náš projev.

Nástup do druhého dějství jsme zvládli lépe my, ale zcela jako přes kopírák jsme nebyli schopni vážnějšího ohrožení domácí svatyně. Domácím, kteří na lavičce měli pouze realizační tým, postupně i díky panujícímu vedru docházeli síly, ale my byli pořád absolutně impotentní. Když nám to nešlo vpředu, tak jsme to dokázali vzadu. Bohužel, naší fatální chybou defenzivní řady a gólmana jsme nabídli domácím tutovku, kteří jí nepohrdli a s děkovným dopisem si vzali vedení zpět na svoji stranu. 2:1 82. min. V tu chvíli jsme přeskupili řady a vrhli vše do útoku. Výsledkem byly dvě velké šance, nejprve Hrabátko z otočky na malém vápně těsně minul zařízení, a poté Dolyho pumelici zkrotil ve svých rukavicích domácí strážce. Když už se zdálo, že je hotovo, darovali nám domácí standardku z poloviny hřiště. Nahnali jsme tak vše co mělo ruce a nohy do vápna a výsledkem byla vyrovnávací branka debutanta v sestavě Jirky, který dokázal pohotově uklidit balón pod břevno a stanovit tak výsledné skóre. 2:2 92.min.

Závěr: Dovolím si tvrdit, že lepším týmem v tomto klání jsme byli my, ale na tutovky to bylo minimálně vyrovnané, možná i ve prospěch domácích. Vyrovnáním v nastavení jsme tak alespoň částečně vrátili loňskou prohru, ale bod musíme vzhledem k vývoji utkání brát všemi deseti. Příští zápasy však musíme rapidně zlepšit ofenzivní hru a přestat si v defenzivě hrát na Ježíška, jinak to bude boj s větrnými mlýny.

Vývoj utkání: 1:0 (22min.); 1:1 (41min.); 2:1 (82min.) 2:2 (92 min.)

Góly ČZU: 41. minuta Doly, 92. minuta Jirka

©SCA