Konec dobrý, všechno dobré…

18.11.2015 09:42

Domácí rozlučku s podzimní sezónou obstaral zápas s rezervou Hájí, která každý k výkvětu I.B. K zápasu jsme měli k dispozici Pepu Turka, který si odpykal svůj trest a nakonec dostal šanci od první minuty. Jinak byl základ beze změn.

Začátek zápasu byl ve vysokém tempu, ale šance nepřicházely. Víceméně první větší šanci dostal Pepa a poradil si mazácky. Vše začalo dlouhým výkopem Lukyho, díky němuž se Pepa běžel sám na gólmana soupeře a lobem mu nedal sebemenší šanci. 10. minuta 1:0. Hosté sice dobře kombinovali, ale žádnou loženku si v prvním poločase nevytvořili. Nám pomohla standardní situace, kterou perfektně nacentroval Jarmila a Mára se nezalekl vyběhnuvšího strážce hostující branky a byl u míče první. 23. minuta 2:0. To s hosty docela otřáslo a my dovedli poločas vcelku v poklidu k dvoubrankovému vedení.

O poločase byl apel ze strany kouče na nepolevení nasazení a bojovat do poslední minuty.

Začátek druhé půlky ozdobil Jarmila, když dokázal projít přes několik protihráčů až do ideální pozice na středu velkého vápna, kde však místo střely doslova vysypal míč kamsi mimo bránu. To však nebylo vše, on se dokázal při této loudačce dokonce zranit, a tak pro něj sezóna skončila o několik desítek minut dříve. Kdo neviděl, neuvěří... Hosté se v druhé půli vcelku úspěšně snažili o snížení, ale buď zafungovala defenzíva nebo se předvedl Luky, který nás dokázal podržet. S blížícím se koncem zápasu jsme čím dál častěji hrozili z brejkových situací, především Bejblík měl tutovku jak blázen, ale nedokázal ji proměnit. Nakonec jsem dokázali udržet pátou nulu v sezóně a urvat další tři body.

Závěr: Lze paralelně říci, že to, proč jsme neuspěli minulé kolo v Ďáblicích, nám zajistilo 3 body dnes. Byl to větší hlad a vůle po vítězství. Hosté však u nás zanechali velmi dobrý fotbalový dojem a jejich 7. místo zcela neodpovídá kvalitě kádru. My tedy zakončili snový podzim sbírkou 25 bodů, když po 4-tém kole jsme měli jeden jediný! Čtvrtý flek - super práce pánové! Rozlučka s podzimem se sice bude konat na ledě Hvězdy až v So 21.11., ale malou, přesto dostatečně kvalitní oslavičku jsme si dopřáli hned po zápase. Hlavními hvězdami večírku byl trenér Jiří Nos a týmový kuchař, ano na akademické půdě máme vlastního kuchaře, Fanda Sojka, kteří letos oslavili krásné kulaté narozeniny. Ještě jednou jim tedy touto cestou za celý tým gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů na všech frontách.

Sestava: G: Luky O: Márty, Luky, Peggy, Mára Z: Vinšátko (84. min Jelda), Lumír, Jarmila© (48. min Lenny), Domča (90, min Jelda) U: Pepa (74. min Bejblík),, Hrabátko (86. min Šimi)

Vývoj utkání: 1:0 (10. min); 2:0 (23. min)

Góly ČZU: Pepa, Mára

SCA