Lazaret v boji o bytí a nebytí neuspěl

03.10.2016 11:28

Druhý zápas v řadě na poli soupeře jsme odehráli sobotní dopoledne na umělce v Uhříněvsi, kde nás hostili Benice. Zápas se dokonce mohl odehrát na trávě, ale o této možnosti jsme před zápasem vůbec netušili, a tak si více než polovina družstva vzala jen turfy a tak nebylo k zbytí. Škoda veliká, kdo by dobrovolně lezl na umělku… Aby té naší smůly nebylo málo, k zápasu jsme složili sotva jedenáctku, a to ještě Hrabátko hrál s tenisákem místo kotníku a Vinšátko s horečkou 39°. Na lavičce byl jen náhradní gólman Břéča připravený naskočit do pole.

Začátek zápasu ovlivnila nešťastná srážka Lumíra s domácím křídlem, z kterého si odnesl tržnou ránu na hlavě, ale nakonec se sebezapřením odehrál téměř celý zápas. Na tom by asi nebylo nic tak podstatného vzhledem k dění zápasu, ale je nutné si přiznat, že to byla asi jediná zajímavost z naší strany v první půlce. Dopředu jsme jako tým byli jaloví a téměř stejně jsme si vedli i v defenzivě. Domácí pomalu ale jistě měli na kopačkách větší jistotu a klid a výsledkem byla dorážka centru ve velkém vápně jednoho ze středopolařů, která znamenala vedení. 1:0 12. minuta. Poté se hra lehce vyrovnala, ale hrozili pouze domácí. Z jednoho rohu reflexivně vyrazil jasný gól Luky a v další ložence domácí zamířili mimo tři tyče. Když už jsme měli na kopačkách míč my, většinou jsme si jen zavařili. Po jedné takové uvařené bramboračce jsme domácím darovali dokonce faul uvnitř vápna a ti ho s chutí potrestali. 2:0 41. minuta.

Do druhého poločasu jsme chtěli vlétnout s cílem dát kontaktní branku a pokusit se ještě zabojovat.

Záhy po začátku druhého poločasu jsme měli nemalou možnost tuto misi splnit. Hrabátko dokázal odcentrovat z pravé strany a na malém vápně se zjevil zcela osamocený Lumír, leč hlavou nedokázal usměrnit balon do branky. Zdálo se, že se blýská na lepší časy a my se dostávali do hry. Tak, jak to u snění bývá, rychle jsme se probudili do reality během několika minut. Benicím stačila jedna standardka, kterou rozehráli na zadní tyč a po nedůrazu nejzkušenějšího zadáka doslova spadl míč na nohu domácímu záložníkovi a ten se doslova doloudal za brankovou čáru. 3:0 56. minuta. Poté se ještě pokud Vinšátko dalekonosnou střelou zkorigovat skóre, ale domácí gólman byl připraven a vyškrábl jeho pěknou střelu z pod břevna na roh. Zápas ztratil náboj a domácí ho v klidu vedli do vítězného konce. Tento klid zřejmě vadil rychlonohému forwardovi Benic, který po jednom z našich nepovedených centrů uzmul míč do své správy na hranici velkého vápna a vydal se na zteč. O jeho rychlosti se přesvědčilo několik hráčů a výsledkem byl průnik po lajně přes celé hřiště zakončený zasekávačkou ve vápně a punc ideálu této akci dala koncovka, když podstřelil vybíhajícího Lukyho. 4:0 72. minuta. Zápas takto nakonec i skončil a my se tak ocitli na dně tabulky již definitivně.

Závěr: Těžko se hledají pozitiva, snad jen to, že se nikdo další nezranil. V zápase o šest bodů jsme propadli na celé čáře. Boj o sestup se tak v našem případě rozhořel již v šestém kole, ale možná to nakonec je dobře, že jsme se na pomyslné dno dostali tak brzy… uvidíme.

Vývoj utkání: 1:0 (12. min.); 2:0 pen. (41. min.); 3:0 (56. min.); 4:0 (72. min.)

©SCA