Mise splněna aneb tak jsme třetí no a cóóó

20.06.2016 16:22

Do základní sestavy se zázračně uzdravil kápo Jarmila i Mára se stačil vykurýrovat. Jinak jsme ale počítali samé ztráty. Karel, Peggy a Zis si dovolili upřednostnit svatební radovánky (nikoliv svoje, nebo to kluci dobře utajili) nad povinnosti vůči mužstvu, ale první dva jmenovaní dorazili alespoň na lavičku. Na té tak sedělo sice pět hráčů, ale jen tři schopni hrát větší porci minut. O motivaci však nebylo nouze, neboť jsme mohli bojovat o první historické umístění na stupních vítězů v mladé historii klubu. Domácí však na svém hřišti kůži lacino neprodávají.

Ještě před úvodním výkopem jsme nostalgicky zavzpomínali na loňské záchranářské oslavy, které jsme zde prožili. Stejně jako loni i tento zápas provázelo velmi teplé a dusné počasí, které dokázal zmírnit déšť, oproti loňskému roku však ne tak prudký, aby bylo nutné přerušit dění na ploše. Začátek zápasu byl vyrovnaný, první velkou šanci připravil Jarmila Pepovi, který sám postupoval na domácího gólmana a po kličce na něj zívala opuštěná klec, ale k naší smůle se míč odrazil od tyče mimo. Mnohem lépe se o pár minut později vedlo Dolymu, který dokázal přeskočit všechny své strážce a po rohu nekompromisně zavěsil. 16. min 0:1. Poté měl ještě hezkou příležitost Lenny a Jarmila, ale oba je nedokázali přetavit v druhý gólový moment utkání. Domácím se dařila kombinace především po stranách, ale v první půli si loženku nevypracovali. Poločas tak skončil jednobrankovým vítězstvím pro naše barvy.

Druhou půli jsme začali nemastně, neslaně. Domácí přebrali iniciativu na své kopačky a několikrát velmi nebezpečně zahrozili. Nejprve Luky vytáhl výborný zákrok proti zakončení ve velkém vápně, podruhé se jen ohlédl za střelou, která jen o chlup minule jeho levou tyč. Když se však domácí neprosadili ani do třetice, tentokráte ze vzduchu, začali jsme vyrovnávat hru a především Pepa několikrát zatopil domácí defenzivě. Jenže ani my jsme nebyli schopni dotáhnout naše útoky ke zdárnému konci, a tak musela zasáhnout božská ruka trenéra Nose. Na hřiště poslal na posledních 5 minut lodyhu Peggyho a ten se na stará kolena postavil na střed zálohy. Netrvalo to dlouho a Doly dokázal přesným centrem na zadní tyč najít hlavu právě vystřídavšího středopolaře, a ten, jak se na jeho věk a zkušenosti sluší, precizně vrátil nabízenou přihrávku na protější tyč Pepovi, který opět prokázal svoji střeleckou potenci, a bylo rozhodnuto. 90. min. 0:2.

Závěr: Zápas průměrné úrovně jsme rozhodli ve svůj prospěch díky kompaktnímu výkonu celého týmu. Výsledkem je celkové famózní třetí místo a to jen díky horší vzájemné bilanci s rezervou Újezdu nad Lesy jsme neskončili druzí. O víkendu nás čeká ta velmi milá povinnost a tou je dokopná, kterou letos uspořádáme na horách, takže se máme nač těšit, je totiž co oslavovat.

Vývoj utkání: 0:1 (16. min), 0:2 (90. min)

Góly ČZU: Doly, Pepa

©SCA