Sladkých „17“

15.11.2016 15:03

Rozlučku po štacích venkovních jsme si střihli na hřišti Ďáblické rezervy. K zápasu jsme opět museli měnit sestavu, tentokrát jsme na lavičce měli pouze dva koně, zbytek prostě nedorazil. K naší smůle se díky chřipce nemohl dostavit ani sám lodivod pan Nos. O to však větší bylo odhodlání týmu neodjet s prázdnou. Domácí se vždy presentovali rychlou hrou, takže karty byly dány jasně. Zápas se nakonec odehrál na menší umělce, která dala ráz zápasu plného soubojů.

Vstup do zápasu patřil nám. Zřejmě podceněním domácí připustili, že navrátivší se syn Pepa si hned ve třetí minutě vyzkoušel samostatný nájezd na domácí branku, ale blafák mu golman lapil. O pár minut později měl další tutovku opět Pepa, ale znovu nedokázal vyzrát na domácího strážce. To se nám ale povedlo v osmé minutě. Centr si ve vzduchu uloupil Doly a vrátil na zadní tyč, kde už za bukem čekal Peggy a uklidil kulatý nesmysl za levou tyč a bylo to 0:1. Téměř vzápětí si opět Peggy naskočil na první tyči na centr, který poslal napříč brankou, ale opět něco scházelo k úspěchu. Kdybychom po čtvrthodině vedli 0:3, nikdo by se nemohl divit. Jenže tak tomu nebylo. Domácí se také přihlásili o své chvíle slávy. Především jejich levá strana nám dělala nemalé problémy. Díky specificky úzkému hřišti domácí hrozili i z autových vhazovaní, z kterého měli nejeden nepříjemný závar. Po jednom z nich se poprvé v zápase zaskvěl Břéča v brance, podruhé domácí jen tak tak minuli naši branku. Po těchto závarech jsme opět chvilku tahali za pilku my. Po další standardce byl u míče dříve Doly a výsledkem byl faul a díky tomu, že se vše odehrálo ve velkém vápně, byl výsledek prostý. K nařízené penaltě se sebevědomě hrnul Márty a stejně tak proběhla i její exekuce. 0:2 20. minuta. Domácí poté řádně zatopili pod kotlem a my se na dlouhé minuty zabarikádovali před našim vápnem a snažili se ustát domácí ataky. Naštěstí pro nás domácí nebyli schopni trefit zařízení a tak jsme do kabin šli za překvapivého výsledku 0:2.

V poločase jsme si řekli, že hlavně nesmíme domácí pustit do kontaktu, neboť nejednou již dokázali zvrátit zápas z podobného stavu ve svůj prospěch.

Přesně jak jsme si řekli, tak jsme nezačali… Hned ve 46. minutě si to domácí levý píst namířil zcela nekompromisně přímo na Břéču, a než jsme se vzpamatovali, míč se třepotal v síti. Naštěstí pro nás se nikdo neradoval, protože se jednalo jenom o její boční část. Jako varování to bylo dostatečné. Nebo mělo být. O pět minut později z ničeho nic se počet pokutových kopů srovnal. To když se centr z levé strany snášel na naši zadní tyč, zhroutil se na penaltě domácí hrot a sudí neměl jinou možnost než fouknout do píšťalky. Peggy asi unesen pohledem na krásu nedaleké dálnice totiž v běhu nešikovně sešlápl kotník domácímu a nebyl prostor na diskuzi. Domácí touto šancí nepohrdnuli a to co jsme nechtěli, jsme domácím vlastně darovali. 1:2 51. minuta. Samozřejmě že domácích v tu chvíli bylo na hřišti snad 14. Tlak byl stálý a vyvrcholil utěšenou střelou z dvaceti metrů, která jen rozezněla pravou tyč. Naštěstí i my jsme hrozili z brejků a tak domácí nemohli všechny síly vrhat jen do útoku. Karel zřejmě našel nového oblíbence v reprezentantovi Zmrhalovi, neboť se vydal na zteč přesně v jeho stylu a Márty si zahrát na Bořka Dočkala a výsledkem byla tutovka v podobě úniku na samotného brankáře domácích. Karel opět pokazil svoji pověst a balon až překvapivě zkušeně uklidil pod nohama vyběhnuvšího strážce a mohl si střihnout svoje oslavné „véčka“. 1:3 72. minuta. V tu chvíli jsme byli přesvědčeni, že to domácí zlomí. Jak tomu tak u našich přesvědčení bývá, trvá asi tak 5 minut. Křivdil bych nám, trvalo to minuty dvě. Domácí kápo se dokázal ve vápně otočit kolem obránce a střelou, která sice nabyl nejtvrdší, ale o to přesnější, překvapil Břéču a bylo to zase na dostřel. 2:3 74. minuta. Domácí ve snaze srovnat otevírali zákonitě okénka v zadních řadách, ale my je nedokázali potrestat. V poslední minutě přišla klíčová akce zápasu. Domácí vybojovali ve středu míč a vyslali do ulice svého koně, ale v té chvíli se ukázal Břéča. Výborným zákrokem dokázal chytnout i tuto tutovku a bylo vymalováno.

Závěr:  Samotná umělka, která je snad nejmenší na které jsme nastoupili, dala ráz zápasu, že nešlo si oddychnout snad ani na minutku. My díky vynikajícímu vstupu do zápasu a výkonu na hraně našich možností jsme si připsali další skvělé tři body. Remíza by byla asi spravedlivější, ale o to jsou sladší body tři. Rozlučka s podzimem „na houpačce“ bude v Ne od 13:30, kdy budeme hostit Háje „B“, dorazte se kouknout, nudit vás určitě nebudeme :o)

Vývoj utkání: 0:1 (8. min.); 0:2 (20. min.); 1:2 (51. min.); 1:3(72. min.); 2:3(74. min.)

                                                                                                                                                                                                                  ©SCA