Na úvod s prázdnou z Čakovic

24.08.2015 14:44

V So 22. 8. V 10:30 jsme zahájili letošní sezonu zápasem na půdě nováčka z Čakovic. O soupeři jsme nevěděli fakticky téměř nic, ale pohled na loňskou tabulku dával předzvěst útočně laděného soupeře, který vsítil uctivých 115 branek.

Začátek zápas se nesl v opatrném duchu, kdy se obě družstva oťukávala. Toto přátelské poznávání domácí rázně utnuli ve 12. minutě, kdy po vyhraném hlavičkovém souboji dorážel osamocený domácí hráč z prostoru malého vápna pod břevno 1:0. To dalo domácím klid a drželi míč více na svých kopačkách. Přes mírnou herní převahu domácích se hrálo víceméně od vápna k vápnu, přesto jsme si jednu tutovku vytvořili. Po brejku se ocitl náš hráč zcela sám na penaltě, ale k naší nevoli netrefil vysoký míč a pouze poslal své koleno do nebes, kde možná lítá ještě teď.

O přestávce proběhla v kabině rozmluva na téma motivace. Výsledkem bylo větší nasazení a hlad po vyrovnání. Domácí měli velkou kvalitu směrem dopředu, ale vzadu se okénka občas vyskytla. Bohužel jsme je nedokázali potrestat a nebo neměli patřičnou kvalitu v zakončení. Čím více se blížila devadesátá minuta, tím více se domácí snažili držet nejtěsnější vítězství a do útoku se již tolik nehrnuli. Výsledkem byl náš mírný tlak v posledních minutách utkání, který vrcholil několika rohovými kopy. Z jednoho jsme dokázali po několika soubojích uklidit balón na zadní tyč a bylo srovnáno 1:1. Zbývaly dvě minuty z nastavení. O tom jak fotbal umí být krásný, jsme se bohužel přesvědčili velmi záhy, když v posledních vteřinách zápasu domácí z trestného kopu a následné hlavičce rozhodli, že body zůstanou na severu Prahy 2:1.

Závěr: Pokud někdo měl v tomto zápase vyhrát, měli to být domácí, kteří byli přeci jen fotbalovější. Na druhou stranu neudržet 120 sekund balón mimo ohrožení branky je fatální selhání, které bychom si měli odpustit. Nedá se svítit, musíme zabojovat v dalším zápase, kdy nás doma čeká velmi silný tým PSK, který již minulou sezónu atakoval nejvyšší příčky, ale porazit se dá každý.

SCA