Pátá právě odbila, pátá právě teď odbila nám…

02.05.2016 21:53

Titulek sice předpovídá výsledek dění, ale pro pořádek začněme změnami. Tým byl oproti poslednímu zápasu posílen o uzdravené politické glosátory Vinšátka a Lumíra, dále i snajpr Bejblík si dokázal ošetřit své rány. Na druhou stranu Domču trápilo nachlazení. Nakonec však soví kormidelník nechal až na výše zmíněného Domču sestavu shodnou s posledním zápasem. Protivníkovi, přestože měl na soupisce 15 hráčů, dorazilo jedenáct statečných a my tak podruhé za sebou stáli proti soupeři bez možnosti střídání.

Vstup od zápasu jsme měli vcelku vlažný, ačkoliv předzápasová terapie nabádala k opaku. I přesto jsme si dokázali vytvořit několik slušných šancí, za zmínku stojí hlavička Pecena v ideální pozici na penaltě, kterou však trestuhodně neproměnil a když se podobně dařilo i dalším, přišel trest. Karlos se už asi viděl na půlce v protiútoku a možná proto si šlápl před velkým vápnem na balón a pustil tak hosty do přečíslení, které dokázali zužitkovat - 17.min 0:1. Aby toho nebylo málo, sám si přitom pochroumal dlouhodobě bolavý kotník a zápas tak pro něj záhy skončil. My se okamžitě vrhli do útočení a šancí nebylo málo. Dařilo se nám podnikat nebezpečné ataky jak po křídlech, tak kombinačně středem, ale efekt se nedostavoval. Hosté přečkali i ty největší šance a poločas se kvapem blížil. Nevím, zda z lítosti, nebo měl od Pepi slíbený pivko po zápase, ale strážce benické svatyně trestuhodně propustil střelu, no spíše takovou žabičku, ze 30ti metrů a skóre se tak srovnalo na poločasových 1:1 42. min.

Odhodlání zlomit odpor soupeře v druhé půli byl značný, minimálně v kabině to tak vypadalo. Hostům díky naší aktivní hře evidentně ubývaly síly a tlak byl víceméně konstantní. První gólovou radost přinesla kombinace Jarmily s Pepou. Pepa sice svoji finální přihrávku nedokázal procpat až na nabíhajícího Jarmilu, ale díky šťastnému odrazu od hostujících obránců se to nakonec povedlo. Jarmila stanul tváří v tvář s gólmanem, zachoval klid a uklidil míč k levé tyči benické branky. 2:1 53.min. Další gólovku započal Lumír, když dokázal vyhrát souboj u postranní čáry, předal balón Lennymu a ten nezištnou přihrávkou před prázdnou branku vyzval Pepu k další oslavě. 3:1 61. min. V tu dobu jsme už měli hru pod kontrolou a snažili o kombinační fotbal, který se vcelku dařil. Další úspěšná situace vznikla díky Vinšátkově tryskovému pohonu. Hostující obránce tlačil očima míč za brankovou čáru do autu, to ale Vinšátko odmítl a zapnul turbo. Výsledkem byl nejen zisk téměř ztraceného balonu, ale i naservírování tutovky pro Pepu, který se v takovýchto situacích nemýlí. Díky tomu se Pepa nesmazatelně zapsal do historického análu ČZU pod hlavičku „první hattrick v I.B. třídě“. Gratulujeme! Kasička se už těší na příspěvek. 4:1 69. min. Obraz hry se moc nezměnil, snad jen hosté se občas dostali do protiútoků, neboť už všichni chtěli útočit a my se nevyvarovali individuálních chyb v rozehrávce. Krásnou tečku obstaral Ondra, když si po sérii přihrávek navedl balón do ideální pozice a jeho střela skončila na levé tyči. Ondra však na rozdíl od obrany hostů nelelkoval a sledoval balón po lafatovsku až do konce a díky tomu pohodlně sám dorazil svoji střelu do opuštěné brány. 5:1 85.min.

Závěr: Předchozí zápasy s Benicemi se nám herně moc nedařili, ale tentokrát si dovolím napsat, že jsme měli vše pod kontrolou i přes nepříznivý vývoj. Výhru považuji za zaslouženou. Dalším soupeřem bude béčko Cholupic, které bojuje o sestup a tyto zápasy bývají velmi specifické, kor na hřišti soupeře. Nelze nic podcenit a zase pokorně jít za dalšími body.

Vývoj utkání: 0:1 (17.min.); 1:1 (42.min.); 2:1 (53.min.), 3:1 (61.min.), 4:1 (69.min.), 5:1 (85.min.)

Góly ČZU: Pepa 3x, Ondra 1x, Jarmila 1x

©SCA