Poločas je málo

19.09.2016 12:16

Díky nemocem, trestům a zraněním se náš kádr povážlivě úží, i tak jsme chtěli do zápasu dát vše a pokusit se urvat nějaký ten bodík. Soupeřem nám byl neznámý tým z Kolovrat, kterému loni ani 21 bodů v I. A třídě nestačilo k záchraně, ale předem bylo jasné, že nás nečeká nic lehkého.

Úvod zápasu patřil hostům, kteří díky několika rohům měli šance na otevření skóre, ale ty jsme dokázaly ubránit. Poté se hra přesunula do středu hracího pole, ale ani jedna strana si nevytvořila výraznější příležitost, ačkoliv častěji na balónu byli Kolovratští. Hosté se snažili o kombinační hru, ale díky naší dobré defenzivní hře a nepřesnostem se do bezprostředního ohrožení nedostali. Až ve 30. minutě po rychle rozehraném autovém vhazování si to pelášil hostující hrot na Lukyho, ale ten vytáhl skvělý zákrok a skóre tak zůstalo nerozhodné. Poté se zaskvěl hned dvakrát hostující strážce, když nejprve Dolymu vytáhl dalekonosnou pumelici přímo z vikýře a poté si poradil i se střelou Mártyho, která si to cílevědomě šinula pod víko. Hosté pak měli ještě jednu velkou možnost rozseknout bezbrankový stav, ale přečíslení v pravé strany neřešili ideálně a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

O poločase jsme si řekli, že budeme pokračovat v poctivém výkonu a nesmíme hosty pustit do vedení, neboť na balónu byli velmi silní. Opět však zůstalo jen u slov…

Hned v úvodu nás hosté přikovali k naší polovině a my se nemohli dostat do tempa. Když už se zdálo, že jsme z nejhoršího venku, znovu jsme přišli s Ježíškem. Nejprve jsme nedokázali odvrátit jednoduchý balón na našem kraji obrany, z kterého vyplynul centr na zadní tyč. I u něj jsme byli dříve než hostující hráči, ale opět jsme váhali co s ním a nabídli tak příležitost hostům k zakončení ve velkém vápně a bylo to 0:1, 53. minuta. Tento gól vlil hostům ještě více sil a jistoty do kombinace a my jsme se tak dostali na kolotoč, který ne a ne zastavit. Výsledkem byla nepřesná hra a fádní snaha o vyrovnání. Hosté začali dominovat po všech stránkách a výsledkem byl tlak a z něj plynoucí fauly. Z jednoho takového hosté rozehrávali standardku kolem velkého vápna a umně si s ní poradili. Hezkou střelou přes zeď nejprve trefili břevno naší branky a poté byl u míče nejdříve hostující záložník a hlavou do prázdné upravil stav na 0:2, 68. minuta. Nuceni průběhem zápasu jsme přeskupili řady a zkusili hrát to na tři útočníky, ale výsledek se nedostavil. Na hřišti víceméně bylo pouze jedno družstvo. Kosmetickou, leč zaslouženou, podobu výsledku dali hosté v 81. minutě, když se prosadili první tyči. 0:3. Aby toho nebylo málo, Lumír střídal pro těžké pohmoždění stehna a Jelda si vyhodil rameno.

Závěr: Vydrželi jsme běhat se soupeřem jen poločas a to je málo. Druhé dějství opět ukázalo, že kdeže loňské sněhy jsou a letos, pokud budeme chtít uspět, je nutné zmobilizovat se co nejdříve. Je na místě soupeři pogratulovat k výkonu a hře, dnes jsme na ně neměli. Příště zajíždíme do Kbel, kde to nikdy není jednoduché, sám jsem zvědav, kolik nás tam dorazí…

Vývoj utkání: 0:1 (53.min.); 0:2 (68.min.); 0:3 (81.min.)

©SCA