První jarní výhra podpořená bůrem!

12.04.2016 09:33

Přesně na den, před 104 lety vyplul slavný parník Titanik z přístavu v Southamptonu na svoji jedinou plavbu, která skončila potopením o pouhé 4 dny později o bájný ledovec v ledovém Atlantickém Oceánu. Naštěstí v porovnání s tímto historickým okamžikem jsme v neděli odpoledne byly právě my, sovy z ČZU, památným ledovcem a tým z FK Újezd nad lesy potopeným parníkem. Sestava byla doplněna o navrátilce z Asie. Jeden se barvou pleti přiblížil naší gazele ze Zimbabwe Lennymu, druhý zase čínské vlajce.

První poločas jsme začali velmi aktivně a navázali jsme tak na poslední utkání na půdě prvního celku soutěže, kdy jsme si odvezli zaslouženou remízu 1:1. Na kluky z Újezda jsme doslova vlétli a hned v 8. minutě po faulu na Pepu Turka z poza vápna napnul síť z přímého kopu Lukáš Doležal 1:0. Na lajně přibitý brankář hostů jen sledoval dráhu míče do sítě. V 16. minutě se z levé strany prodral ke střele zblízka „píst“ Vinšátko, brankář jeho střelu vyrazil před sebe a správně postavený Jarmila už lehce doklepl levačkou kulatý nesmysl do sítě 2:0. Ve 36. minutě putoval míč po ose Pecen, Jarmila až na vápno k Vinšátkovi, který střelou z první na zadní tyč uzavřel skóre prvního poločasu 3:0. Kaňkou prvního poločasu byla jen srážka hostujícího brankáře se stoperem, který bohužel musel s otřesem mozku odstoupit a hned si pro něj musela přijet sanita. Tímto přejeme brzké uzdravení a rychlý návrat na trávníky. Do kabin jsme odcházeli za fantastického stavu 3:0 pro domácí.

O poločase byl apel ze strany kouče nepolevit a držet tempo skvěle rozehraného zápasu.

Druhý poločas se hrálo více nahoru-dolů, než v prvním poločase, ale soupeře jsme do vyložených šancí nepouštěli. Dlouho se nic zajímavého neudálo, až v 73. minutě vystřelil ze z poza šestnáctky hostující Michal Kovář a po teči Peggyho do protipohybu brankáře si Luky už jen sáhl na balón, který bohužel zapadl za levou tyč 3:1. Vypadalo to, že se hosté vzbouří a začnou mocně dotahovat, ale geniálním tahem trenéra Nose, který poslal do hry čerstvého „žolíka“ Bejblíka namísto Pepy Turka, se ukázal jeho cit pro hru, ale nepředbíhejme... Bejblík po chvilce na trávníku v 76. minutě zaběhl za obranu hostí, kde převzal milimetrovou krásnou kolmici od Ondry Semmlera a svoji silnou levou nohou obstřelil brankáře hostů 4:1. V 78. minutě to hosté ještě zkusili a snížili hlavou na 4:2, když se trefil hostující Kohout, ale hned o minutu později, v 79. minutě, opět zaúřadoval „žolík“ Bejblík po přihrávce Lennyho, kdy ve vápně poslal obránce předčasně na klobásu k Fandovi do občerstvení a přesnou střelou k tyči uzavřel účet pohledného a na góly bohatého utkání 5:2.

Zápas jsme si užili a zaslouženě jsme nechali 3 body doma v sovím hnízdě na Suchdole. Po zápase jsme si v kabině s Lennym pěkně zařvali po Africku a pivo s klobásou nám chutnalo o hodně víc, než po posledním domácím zápase.

Závěr: Zápas byl bojovný, hrálo se nahoru-dolu ve vysokém tempu a zaslouženě jsme získali 3 body.

Sestava: G: Luky K. O: Márty, Luky, Peggy (85. Máca), Domino (87. Jelen) Z: píst Vinšátko , Ondra Semmler, Jarmila© (80. Karel.), píst Lumír U: Lennon, Pepa (75. Bebjlík)

Vývoj utkání: 1:0 (8. min); 2:0 (16. min), 3:0 (36. min), 3:1 (73. min), 4:1 (76. min), 4:2 (78. min), 5:2 (79. min).

Góly ČZU: Lukáš Doležal, Jarmila, Vinšátko, Bejblík 2x

Jarmila