Report: Nusle B - ČZU 1:2

26.04.2011 11:01

 

Na Velikonoční pondělí jsme v rámci pátého kola nastoupili proti Nuslím. Vzhledem k celkové vyrovnanosti naší skupiny bylo jasné, že nás nečeká nic lehkého, navíc venku se vždycky těžce vyhrává. Podle hromadících se omluvenek jsme tušili, že se sejdeme jen tak tak, ale že budeme podruhé během dvou let začínat v deseti, asi nikdo netušil. Vzhledem k Šakalově pomalé jízdě po dálnici jsme se prvních pár minut museli obejít bez něj, což bohužel nezůstalo nepotrestáno.

Soupeř na nás zpočátku doslova vlétl, prvních 10 minut se hrálo v podstatě pouze na naší polovině. Územní a početní převaha byla nakonec zakončena smolným gólem, kdy jsme úplně zapomněli na soupeřova hráče na penaltě a ten s ponechaným prostorem naložil vskutku bravurně. Bylo to 1:0 a s námi to nevypadalo podle úvodních minut vůbec dobře. Jenže pak konečně dorazil Šakal a hra se více než vyrovnala. Soupeř pozvolna odpadl a na několik dílčích šancí si v první půli nevytvořil nic vážného. Hra se pozvolna přesunula na soupeřovu polovinu, naše útoky se valily na branku jako lavina. Jakýkoliv odražený balón, výkop od brány, všechno jsme měli my. I přes několik šancí se nám nepodařilo vstřelit vyrovnávací gól, ale všem nám bylo jasné, že to jednou přijít musí. Během našeho snažení přišel nenápadný faul přibližně na půlící čáře, který ovšem, jak se později ukázalo, předcházel našemu zaslouženému vyrovnání. Dlouhý centr, letící do vápna, se podařilo prodloužit a dopadl přímo Peggymu na nohu, který v plném běhu nedal gólmanovi hostí příliš mnoho prostoru pro vyniknutí. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:1.

Po poločase to vypadalo, jako kdyby se do šaten vůbec nešlo. Soupeř byl dopředu v podstatě nemohoucí, až na několik malých šancí se hrálo na jeho polovině. Utkání se postupně začalo přiostřovat, přibylo několik ostrých faulů, za které by někteří aktéři toto utkání rozhodně nedohráli, ovšem rozhodčí (velmi řízný chlapík) uděloval pouze napomenutí, popřípadě žluté karty. Náš tlak se stále stupňoval, ale v cestě za vedoucím stála buď naše neschopnost trefit se mezi tři tyče, nebo výborný gólman. Během této doby jsme také poprvé vystřídali, do útoku nastoupil místo Novky Lukáš, který se jakožto žolík osvědčil náramně. Po sprintu přes celé hřiště našel Šakal u pravé tyče právě Lukáše, který ve skluzu a bůhví čím zasunul míč do brány. To bylo radosti. Ovšem ještě stále nebyl konec, zbývalo ještě 13 minut do konce. Po vstřelení branky jsme se trošku zatáhli v očekávání soupeřova tlaku, ale zdálo se, že na Nusle dolehla atmosféra Velikonoc, všichni byli v podivném útlumu a nápor stále nepřicházel. Během jednoho z několika brejků se Lukášovi podařilo dostat se ještě do jedné obrovské šance, nicméně uklidňující gól nevstřelil, soupeře zachránila tyč. Během nastavení se pak Nusle natlačily před naši branku, nicméně z toho již nic nebylo, a po čtvrté výhře za sebou jsme se probojovali na první příčku ve skupině, kterou můžeme potvrdit příští týden v Lipencích.

Dnešní utkání patřilo k těm těžším, které jsme letos odehráli. Všichni hráči si rozhodně zaslouží pochvalu, protože dnes jsme zvítězili především týmovým duchem a spoluprácí, než individuální kvalitou.

Sestava: Jiří Štefek - Jiří Bareš, Martin Bartoš, Zdeněk Hřebejk, Tomáš Kasl - Martin Pecha, Jaroslav Černý, Jakub Karhánek, Jan Vaníček - Michal Holík, Novka (60. Lukáš Dušík)
Střelci: Martin Pecha, Lukáš Dušík

Známky: Tomek, Zdenda H. 1; Jirka, Bari, VM, Kuba, Vaňousek 1-; Kuba, Šakal, Novka 2; Jarda 2-, Pgu 4

Diskusní téma: Report: Nusle B - ČZU 1:2

D1

šakal | 27.04.2011

Pozor, tachometr nešel pod 150, kromě popojíždění u bouračky!!! :-)

Přidat nový příspěvek