Sluníčko, pivečko, 7 gólů, 2 ČK a neuvěřitelná série pokračuje

02.11.2015 14:04

V předposledním domácím zápase jsme za slunečného počasí přivítali hráče Řep, s kterými jsou naše zápasy vždy o level více vyhecované, a hraje tzv. od podlahy. Hosté dokázali v posledních třech kolem porazit dva silné týmy Újezdu a Kbel, a tím se vzdálit poslednímu triu na dně tabulky. Přesto lze říci, že navázali na loňské nepovedené jaro, kdy se ziskem 4 bodů rozhodně spokojeni být nemohli, ačkoliv po podzimu byli druzí! Čekal nás tedy nevyzpytatelný a tvrdý soupeř.

Hosté se na začátku zápasu soustředili na obrannou hru a dovolili nám držet balón na našich kopačkách. Z této optické převahy jsme však nedokázali nijak vážně ohrozit hostující svatyni, snad jen utěšená střela Domči, která olízla spojnici, stojí za zmínku. Zápas neměl nijak valnou úroveň, ale bylo znát, že se bojuje o každý centimetr hřiště. Až po půlhodině hry se začal lámat chleba. Nejprve si na roh nejvýše naskočil Luky a donutil pavoučí rodinku k nucenému vystěhování z levého vinglu. 32. minuta 1:0. Neuběhla ani minutka a my se vrhnuli do protiútoku, který zkušeně zakončil Hrabátko střelou po zemi na zadní tyč, a dvoubrankové vedení bylo na světě. 33. minuta 2:0. Hosté byli jako opaření, ale k životu jsme je probudili bohužel sami. Při jejich útoku se podařilo Márovi ve snaze urvat míč co nejdál od naší branky trefit odkopem Peggyho nohy, a ten si vyloupnul vlašáka jak z praku. 100 Kč do kasy, díky Máro :o). 36. minuta 2:1. Rázem jsme měli co dělat, abychom dovedli poločas k vítěznému konci. Především hostující útočník Bílý nás bral na kolotoč zdarma celý zápas, ale vydrželi jsme.

V druhém poločase jsme chtěli držet balón na kopačkách a snažit se o vstřelení uklidňujícího třetí gólu, ale to se dlouho nedařilo. Mírně více ze hry měli tentokrát hosté, ale bez větší šance, obrana fungovala vcelku obstojně. Fičák, jak by to jistě nazval Petr Zvěřina, začal v poslední desetiminutovce. Nejprve neudržel v 81. minutě nervy na uzdě Pepa, který oplácel po odehrání souboje strčením do soupeře, a šel oprávněně pod sprchy. Hostům se tedy naskytla přesilovka k vyrovnání. Naštěstí pro nás se z následného rohu dokázal ve vzduchu prosadit Peggy a svojí první letošní brankou po zranění navýšil vedení a částečně tak odčinil vlastní gól z první půlky. 82. minuta 3:1. Hosté vrhli všechny síly do útoku a začali hrát na 3 obránce. Snaha o držení balónu a přenášení hry ze strany na stranu pro otevření se okének v naší defenzivní hře vzala za své téměř okamžitě. Hostující stoper uklouznul při zpracování na polovině hřiště a vyslal tak Jarmilu k „sólokapr“ akci, kterou kličkou do bekhendu přetavil v branku. 83. minuta 4:1. Aby toho pro hosty nebylo málo, dokázal o pár minut později ve stejném prostoru vystihnout přihrávku Vinšátko a zopakovat si nájezd z půlky, kterou zakončil tentokrát střelou pod gólmanem. 85. minuta 5:1. Nakonec se červenalo i na straně hostů, když se útočník dostal do sporu našimi obránci a výsledkem strkanice byla ruka v obličeji Lukyho a ČK. Snad i pod dojmem, že je zápas rozhodnutý, jsme dovolili hostům v poslední minutě skórovat, když jsme trestuhodně nechali hostujícího záložníka zpracovat odražený balón a pohodlně ho uklidit za záda bezmocného Lukáše.

Závěr: Hosté hráli tvrdě, nepříjemně, ale přestože padly dvě ČK, nebyl to zákeřný soupeř. Nám se podařilo urvat tři body, což považujeme určitě za úspěch. Nutno dodat, že kombinace nešla ani jednomu týmu a tak to byl spíše boj, ale další tři korálky jsou na našem náhrdelníku. Příště si místo oběda zahrajeme v Ďáblicích, za které nastupuje zcela jiné družstvo než v minulé sezóně, takže uvidíme, jak se nám bude dařit.

Sestava: G: Luky O: Márty (84. Zdenimír), Luky, Peggy, Mára (87. Frýďas) Z: Vinšátko, Lumír, Jarmila ©, Domča U: Bejblík (58. Pepa) Hrabátko (89. Jelda)

Vývoj utkání: 1:0 (32. min); 2:0 (33. min), 2:1 (36. min), 3:1 (82. min), 4:1 (83. min), 5:1 (85. min), 5:2 (90. min)

Góly ČZU: Luky, Hrabátko, Peggy, Jarmila, Vinšátko

SCA