Slunné počasí přineslo na Suchdol zasloužený první jarní bod

04.04.2016 10:16

Po mizerném výkonu v prvním jarním kole, kdy jsme padli doma 0:3 s Avií Čakovice, jsme jeli na půdu prvního týmu soutěže UNIONU STRAŠNICE, kde jsme toužili po napravení reputace. Sestava čítala oproti minulému kolu nějaké vynucené i nevynucené změny.

Začátek zápasu byl v naší režii a domácí jsme jistě překvapili. Byli jsme aktivnější, dobře jsme plnili taktické pokyny nejlepšího trenéra na světě a domácí jsme k ničemu nepustili. Naopak jsme si vypracovali 2 gólovky! První bohužel neproměnil Pepa Turek, ke kterému se odrazil míč ze závaru před brankou a nikým neatakován ze 7 metrů vytvořil svíčkovou se šesti a poslal balón pánu bohu do oken. Chvilku po této šanci se řítil Lennon sám na brankáře z levé strany stíhaný dvěma obránci, bohužel pro nás přehodil jak vyběhnutého brankáře, tak i domácí svatyni. Když první polovina poločasu patřila nám, druhá polovina první půle patřila domácím. Jak ve sportu platí, nedáš - dostaneš! Při standartní situaci domácích jsme neuhlídali domácího kapitána a ten razantní hlavou otevřel skóre zápasu 1:0. Těsně před poločasem fauloval před pokutovým územím Domino a následoval volný přímý kop, který by jistě skončil v šibenici naší branky, kdyby se v dráze letu balónu neobjevila Lukyho Doležala hlava a míč odvrátila do bezpečí. Do kabin jsme odcházeli za stavu 1:0 pro domácí, ale s nadějí, že lze dnes bodovat.

O poločase byl apel ze strany kouče na navázání výkonu ze začátku prvního poločasu a ještě více bojovat.

Poločasová přestávka nám pomohla a druhý poločas začal opět naším náporem. Domácí ještě asi zůstali myšlenkami v kabině, když se nám podařilo hned ve 46. minutě zaslouženě vyrovnat. Míč putoval po ose Lukáš Doležal přes Jarmilu až k Pepovi Turkovi, který na zadní tyči kung-fu kopem alá Zlatan kopl míč do branky a bylo vyrovnáno na 1:1. Domácí byli opařeni jak vařící vodou, ale mohlo být i hůř. Jarmila oloupil stopera čistě o míč, když váhal s rozehrávkou a tryskovou rychlostí se řítil sám na domácího brankáře. Ikdyž už měli naši hráči ruce nahoře a vymýšleli oslavu vedoucího gólu u rohového praporku, Jarmila trestuhodně selhal a poslal míč tváří v tvář brankáři mimo branku. O pár minut později se podobná šance opakovala na druhé straně, kdy dostal domácí hráč míč za obranu a také se řítil osamoceně na brankáře hostí, naštěstí štěstěna k nám byla otočena čelem a „vyhodovaný“ Luky golman domácího hráče vychytal ve spolupráci s naší obranou. Závěrečný nápor domácích jsme přestáli celkem v klidu, a proto dle našeho názoru utkání skončilo zaslouženou remízou 1:1. My byli s bodem a hlavně zlepšeným výkonem spokojeni, domácí byli jistě bodovou ztrátou rozladěni, ale upřímně jsme čekali od prvního týmu tabulky lepší výkon.

Závěr: Zápas byl o mnoho lepší než náš první jarní zápas a zaslouženě jsme si odvezli z horké půdy prvního týmu jeden bod, který bereme všemi deseti, když jsme mohli při troše štěstí brát i všechny tři.

Sestava: G: Luky K. O: Zis, Luky, Ondra S., Márty Z: Vinšátko , Lumír, Jarmila© (90. Standa K.), Domča (75.Bejblík) U: Lennon (85. Jelen), Pepa

Vývoj utkání: 1:0 (30. min); 1:1 (46. min)

Góly ČZU: Pepa Turek

Jarmila