Souhrnná reportáž z přáteláků

20.08.2015 13:10

 

Stř 12.8. 18:00 ČZU – Suchdol 4:1 (3:1)

Zápas se odehrával i přes pozdní hodinu výkopu v úmorném vedru, což rapidně ovlivnilo úroveň zápasu. Hosté dorazili, dle našeho názoru, s týmem složeným napůl ze zkušených borci a napůl z mladíků, avšak ani náš tým nebyl zdaleka kompletní. Po úvodní čtvrthodince jsme začali mít na hřišti převahu, která s postupem času byla výraznější a výraznější. Přestože kombinace odpovídala prvnímu zápasu na velkém hřišti a nebyla na valné úrovni, zápas nakonec dopadl v náš prospěch, a to i na úkor výkonu z kategorie průměrných. Zápas ale byl slušnou prověrkou, neboť náboj toto místní derby určitě nepostrádalo.

Ne 16.8. 18:00 ČZU – SK Střešovice „B“ 0:5 (0:3)

Zápas zcela jiné úrovně nás čekal v neděli s ambiciózní rezervou SK Střešovic, která loni obsadila klidný střed I.A třídy. Soupeř přijel tak, jak by měl tým na přátelském zápase vypadat, to znamená se 17-ti lidmi do pole, to se bohužel z různorodých důvodů našemu týmu nepodařilo. V našem týmu tak dostali příležitost hráči, kteří v minulé sezóně tolik šancí nedostali a měli se porvat o svůj flek. Prvních dvacet minut bylo o trpělivé hře především dozadu a precizní obranné hře celého našeho týmu. Což se vcelku dařilo, ačkoliv míč měli na kopačkách převážně hosté. Po inkasované brance, kterou vsítil obránce po rozehraném rohu, když si sběhnul z půlky hřiště a nekompromisně prostřelil vše, včetně rukavic našeho brankáře, jsme začali ztrácet půdu pod nohama. Místo brejků, z kterých jsme chtěli hrozit, zůstala naše hra pouze na záchranných odkopech „co nejdál“ a to byla cesta do p…ekel. Poločasový výsledek 0:3 byl ještě dobrý.

Druhý poločas pokračovala nadvláda střešovických hráčů a především díky práci s balonem a kombinacemi, kde jsme zaostávali ne o parník, ale o flotilu, jsme dostali tolik populárního „bura“. Pozitivem je snad návrat ztraceného syna Lennona ze Zimbabwe, který přestože si doma v Africe zapomněl kopačky, se nechal přemluvit na tento přátelák a snad dorazí na So mistrák. Lhal bych, kdybych nezmínil ještě jedno pozitivum, a tím jsou i naběhané kilometry bez balónu…

Stř 19.8. ČZU – Střešovice „C“ 6:3 (1:1)

Zápas ve fotbalově příjemnějším prostředí než v minulou středu jsme odehráli s juniorkou Střešovic. Povrch tentokrát nebyl vyprahlý nýbrž lehce podmáčený, což před zápasem spíše nahrávalo hostujícímu lehkonohému týmu. V prvním poločase to nebyla ani z jedné strany hra k pokoukání a tak skončila remízou. V druhé části zápasu jsme začali mít hned od úvodního hvizdu převahu a díky presování soupeře již na jeho půlce získávali nemalý počet balónů z kterých pramenily šance. Tento způsob hry nás dovedl až ke komfortnímu vedení 4:1 a zdálo se, že je takzvaně po zápase. Opak byl pravdou. Nejprve jsme neuvěřitelně nedokázali dotáhnout akci dvou na gólmana pro ofsajd a téměř z protiútoku stejně neuvěřitelně hostující obránce trefil z 35 metrů šibenici takovým způsobem, že nám nezbylo než zavřít pusu a zatleskat. Toto varování pro nás nebylo dostatečné a po jedné dalekonosné střele, která nepříjemně sklouzla po trávě a náš gólman ji nedokázal zkrotit to po dorážce do prázdné branky bylo jen o gól. Ke konci zápasu hosté vrhli síly k vyrovnání, ale nám se podařilo ještě dvakrát rozvlnit sít. Za zmínku určitě stojí nebojácný, ale fotbalový průnik našeho defenzivního štítu Lumíra, který dokázal vybojovat balon na naší půlce a „directsólo“ završit gólovou tečkou.

 


Závěrem: Zápasy opět ukázaly, že je na čem pracovat a věřím, že první mistrák v Čelákovicích bude z jiného šálku a my budeme mít opět radost nejen z výsledku ale i z předvedené hry. Zranění se snad dají co nejrychleji do kupy a my nastoupíme v nejsilnější možné sestavě.

CSA