Těžký souboj rozhodl Bejblík a sen o bedně žije dál…

16.06.2016 14:08

Ze základní sestavy vypadl oproti vítěznému zápasu na Řepích nemocný Mára, na druhou stranu se do ní vrátil kapitán Jarmilák, který se rozhodnul i přes svalové problémy zasáhnout do dění na hřišti. Trenér měl tak téměř kompletní sestavu k dispozici. Hosty, ačkoliv jsou usídleni až na osmém místě tabulky, jsme ale rozhodně nechtěli podcenit. Již před samotným začátkem utkání se strhla řádná přeháňka, která rapidně zrychlila hru a myslím si, že zápasu prospěla.

Začátek zápasu dal za pravdu řádkům z minulého reportu. Hráči rezervy Ďáblic se na hřišti nechovali jako slušní hosté na návštěvě, ale hned od úvodu ukazovali, že to dnes bude řádná fuška. Rychlou a přesnou kombinací nás donutili se vlastně celou první půli pouze bránit. Hru ďáblických řídil velezkušený obránce Průša, který nezkazil snad ani jednu přihrávku. První šance, kterou hosté zahodili, přišla hned po deseti minutách. Volný útočník ve velkém vápně nedokázal dostatečně sklopit svoji střelu a ta skončila nad naší brankou. To už ale na hřišti nebyl Jarda, který vydržel dřít jen 3 minuty, ale svalové zranění se bohužel vrátilo, a tak poslední kolo bude bez naší ikony. Další obrovskou příležitost již zhodnotili lépe, ale naštěstí pro naše barvy orazítkovali pouze břevno a poté jsme si s dorážkou dokázali poradit. My jsme dokázali zahrozit pouze se standardek, ale nic víc než závary z toho nebyly. Když ke konci první půle nedokázali hosté využít přečíslení 4 na 3, šlo se do kabin za nerozhodného stavu 0:0, s kterým jsme museli být více než spokojeni.

Do druhé půle jsme udělali 3 změny v sestavě a podařilo se nám vstát z mrtvých. Hru jsme dokázali vyrovnat a místy si i vytvořili tlak. Nejprve Pepa nevytěžil ze své šance víc, než další zářez na pažbě pro gólmana hostů. Díky zlepšené hře jsme se více dostávali do kombinací, které hosté řešili fauly. Po jednom z nich si na kratší centr ze středu hřiště naběhl Peggy a dokázal přelobovat vyběhnuvšího brankáře Ďáblic, ale míč jen o milimetry minul prázdnou svatyni. Hosté se také neostýchali, ale Luky vždy stál na pravém místě. Komplikací pro tříbodové vyhlídky ďáblických byla v 72. minutě červená karta pro útočníka Procházku, který se nechal zbytečně vyloučit za oplácení. V 77. minutě nakonec udeřilo z nenápadné akce. Rozehrávky na vlastní polovině se ujal Doly a vyslal na zteč rychlonožku Mártyho. Snad všichni na hřišti i okolo něj očekávali, že míč skonči v autu. Naštěstí Bejblík nikoliv, a tak když Márty dokázal ve skluzu vrátit míč před hostující branku, byl tam, kde měl být a pod brankářem hostů dokázal vsítit úvodní veledůležitou branku zápasu. Tu ještě dorážkou jistil Pepa, ale dle fotodokumentace je vidět, že balón již hostující obránce vykopával zpoza brankové čáry. Bejblík 72. min. 1:0. Hosté poté ještě zkusili vyrovnat a některé střely byly hodně nadějné, ale Luky ukázal svoji hodnotu pro tým a i díky jeho dobrém výkonu jsme dokázali vybojovat další 3 body.

Závěr: Zápas nabídl nadstandardní podívanou na I.B třídu. Hosté opět potvrdili, že letos jsme fotbalovějšího soupeře nepotkali a výhry si nad tímto výběrem opravdu ceníme. První půli jsme se téměř vůbec nedostali do hry, naopak druhou jsme byli o kousek lepším týmem. Podzimní utkání jsme hodnotili tak, že domácí nás porazili díky větší vůli pro vítězství a domnívám se, že jsme tentokrát tímto pomyslným vítězem my. Poslední kolo hrajeme na umělce s rezervou Hájů a tam to je vždy těžké a jiné to nebude ani tuto neděli. Třeboradice již v předehrávce dokázali vyhrát na hřišti postupujícího Unionu a tak pokud chceme skončit na bedně, je nutné bodovat. Pohled na tabulku je však i tak úžasný, užívejme si to…

Vývoj utkání: 1:0 (77. min)

Góly ČZU: Bejblík

©SCA