Efektivita zajistila další 3 body

30.05.2016 12:25

Po povedeném zápase na půdě Braníku jsme doma přivítali na první pohled v jednodušším zápase předposlední tým tabulky Klánovice, který v dosavadní jarní části získal pouze bod za domácí plichtu s Újezdem. Před zápasem tak byla role favorita jasná.

První čtvrthodinku jsme to i vcelku potvrzovali, když jsme dokázali kombinačně a napadáním dostat soupeře do úzkých a výsledkem byla dělovka kapitána do pravého vinglu, který již ve třetí minutě zápasu otevřel skóre a potěšil tak velmi pěknou padesátihlavou návštěvu. 1:0 3.min. Poté však hra upadla do průměru a osmělili se i hosté, jejichž fotbalový projev rozhodně neodpovídal postavení v tabulce. Po minele Peggyho šli hosté dokonce dva na jednoho, ale nedokázali efektivně využít této nabídky. Když už se zdálo, že hosté převzali iniciativu do vlastních rukou, udeřili jsme z vcelku nenápadné akce. Nejprve ustál po vhazování Lumír souboj na polovině hřiště a poté nezištně vyslal své studentské dvojče Vinšátka do úniku, který si s ním poradil se zkušeností harcovníka a podél brankáře hostí nás poslal do dvoubrankového vedení. 2:0 37. min. Další ránu do bodových ambicí hostů si způsobili sami. Klánovický stoper se nechal jednoduše obrat na polovině hřiště a přečíslení 3 na 2 jsme dokázali využít. Jarmila zatáhl balon na střed velkého vápna a poté vybídl Bejblíka a ten nezaváhal a střelou po zemi nedal strážci klánovické svatyně šanci. 3:0 45.min.

Druhý poločas začali lépe hosté, ale povedenou střelou dokázali trefil pouze tyč Lukyho branky. Tím víceméně uzavřeli svoje brankové šance v tomto zápase. My jsme druhý poločas více drželi balón a dokázali si vytvořit i několik slibných šancí, ale skóre se již nepohnulo. Zápas jsme tak dovedli k dalšímu plnému bodovému zisku.

Závěr: Hosté ačkoliv na předposledním místě tabulky určitě potvrdili, že fotbal hrát umí a je jen s podivem, že se nacházejí tam, kde jsou. Nám v tomto zápase vyšla efektivita a díky tomu jsme zápasem propluli vcelku s poklidem. Příští kolo se jede do Řep, kde je vždycky horká půda, takže je třeba se na zápas řádně připravit.

Vývoj utkání: 1:0 (3. min); 2:0 (37. min.); 3:0 (45. min.)

Góly ČZU: Jarmila, Vinšátko, Bejblík

©SCA