Zimní příprava aneb progres tam je!

07.03.2017 09:46

Po příjemně strávené dokopné a následném několikatýdenním odpočinku od fotbalového dění, při kterém většina týmu makala především na nabrání objemu, jsme se opět setkali na prvním tréninku hned na počátku ledna. Všeobecně oblíbenou přípravu máme již několikátý rok po sobě zpestřenou o účast na turnaji „O Střešovický pohár“, a proto především leden byl ve znamení ozdravného pohybového cvičení na dráze. Jako každý rok se ho s přibývajícími kilometry účastnilo stále méně lidí, tradice tedy byla zachována. Snad i proto se naše trenérské duo rozhodlo již v únoru vyndat na trénink i nějaké ty míče. Chlapci tak pomalu ale jistě začali docházet na tréninky včas a dokonce nás jednou byl i dvojciferný počet. Bystřejší čtenář pochopil, že docházka opět nebyla ideální, ale na druhou stranu jsme nezrušili ani jeden trénink! No, ani vám nevím, zda to je vlastně úspěch, spíše jde o úhel pohledu, a ten my máme vždycky velmi pozitivní, takže supééér, progres tam je!

Na zápasy jsme se již scházeli v adekvátních počtech, takže jsme přeci jenom jednu naši tradici přerušili. Za celý turnaj jsme si totiž nepůjčili žádného cizího hráče! Dobře no, asi by těch pozitivních informací bylo moc, takže jsme si ho půjčili. Ale jen jednoho! Další malý krůček k fotbalovému Olympu ;o)

Vzhledem k tomu, že se nám docela dařilo i v zápasech samotných, výsledkem byla první pozice po základní části a nominace do samotného finále, kde jsme podruhé vyzvali Krňany. V samotném finále jsme předvedli, že výše popsaný nemalý progres je opravdu výjimkou. Když to zjednoduším, tak vzadu Krňany vychytal sám pán král Krhounek I., a mohl tak konečně i po sportovní stránce oslavit svůj nezapomenutelný triumf z boje o majálesový trůn ČZU. Na hrotu pro změnu řádil Kreš, a ukázal se tak jako významná posila do jarních bojů. Když si k tomu připočteme Mártyho profesorsky provedené pokutové kopy, výsledkem byl zisk historicky první trofeje pro náš klub z této akce a snad i díky tomuto primátu pro vás nemáme ani jednu fotku, která by šla publikovat ;o) (Děkujeme za pochopení)

Nyní nás čeká v Ne 19.3. generálka proti Střešovicím „B“ a pak to vypukne.

Ještě je nutné zmínit, že došlo k několika změnám v kádru a to především v pohybu dovnitř. Díky perfektnímu skautingu naší sportovně-manažerské sekce řízení klubu (ano, pane Křetínský, my opravdu máme tuto sekci a opravdu nám funguje a dokonce to dělá jen jeden člověk – cože? zázrak? ano, lze to tak brát) se podařilo ulovit nejednu zahraniční akvizici, takže se fanoušci a fanynky mají na co těšit, a to nejen po fotbalové stránce… Naše řady však opustil kanonýr Pepa Turek, který bude bojovat o své místo na slunci v barvách Střešovického áčka, přejeme mu tedy mnoho úspěchů, rádi dorazíme na čumendu a pivko.

My ostatní se těšíme na vaši návštěvu na našem první mistráku v Ne 26.3. od 15:00, kdy budeme hostit soupeře z Čakovic. Občerstvení od Stáničky bude opět přichystáno, takže vzhůru do sovího chrámu za zábavou…

©SCA